Садовий написав заяву до Львівської МТВК з вимогою скликати першу сесію ЛМР. Помилки з комами і відмінками - від хвилювання

16:45 3 грудня 2020 р.

Фото до новини

Новообраний міський голова Львова Андрій Садовий написав заяву голові Львівської міської територіальної виборчої комісії Ігору Сліпецькому, в якій вимагає, аби ТВК призначила дату проведення першого пленарного засідання першої сесії міськради. У найкоротший термін.

У цій заяві, зокрема, Андрій Садовий зауважує (авторська орфографія і стилістика збережені): "В засобах масової інформації неодноразово висвітлювалось те, що Львівською міською територіальною виборчою комісією Львівського району Львівської області було визначено датою першого пленарного засідання першої сесії Львівської міської ради Львівського району Львівської області 24 листопада 2020 року. Разом з тим, будь-якої офіційної інформації про те, що таке пленарне засідання відбулось, офіційний сайт не містить. 

Зважаючи на вищенаведене та на виконання положень, передбачених ч.1 ст.42 та ч.2 ст.46 Закону України "Про місцеве самоврядування" вимагаю скликати першу сесію Львівської міськради та організувати проведення першого пленарного засідання на якому оголосити про результати виборів як депутатів Львівської міськради так і Львівського міського голови, а також привести до присяги обраних осіб за результатами проведеного виборчого процесу". 

Про результати розгляду заяви Андрій Садовий просить повідомити у найкоротший термін.

Про деяке хвилювання або роздратованість міського голови ситуацією, що склалася, можуть свідчити орфографічні помилки (не менше десятка) у повному тексті заяви, яких є забагато як для офіційного тексту. 

Тим часом на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради є оголошення про проведення сесії завтра, 4 грудня: "У п’ятницю, 4 грудня 2020 року, у сесійній залі Львівської міської ради (каб. 202) відбудеться пленарне засідання Львівської міської ради 8-го скликання. Початок о 10.00 год.

У порядку денному – чотири питання:

Оголошення результатів другого туру виборів Львівського міського голови Львівського району Львівської області та приведення до присяги Львівського міського голови Львівського району Львівської області та депутатів, які не були оголошені та не прийняли присягу 24.11.2020.

Про обрання секретаря Львівської міської ради.       

Про утворення спеціальної комісії для підготовки регламенту Львівської міської ради 8-го скликання.

Про затвердження структури та персонального складу постійних комісій Львівської міської ради 8-го скликання.                                       

У зв’язку із загрозою поширення коронавірусу вхід на засідання буде обмежений.

Усі охочі зможуть спостерігати за перебігом засідання за допомогою онлайн трансляції на lvivrada.gov.ua". 

На цьому ж порталі, справді, немає жодної згадки про пленарне засідання першої сесії Львівської міської ради 24 листопада. Є лише список новообраних депутатів ЛМР.

Судячи з нинішньої заяви Андрія Садового, на таку сесію він не має наміру прийти. Новообраний міський голова наполягає, щоб відбулося перезавантаження процесу роботи міськради, і вона почала з чистого листка. Оскільки теперішні події можуть мати непередбачувані юридичні наслідки у майбутньому протистоянні міського голови і тимчасової президії, сформованої 24 листопада на так званій ургентній сесії фактично з трьох депутатів-представників партійних депутатських фракцій "Європейської солідарності", "Свободи" і "Варти".   

Депутатська трійка скликає сесію ЛМР у п'ятницю. Запрошують міського голову Андрія Садового

Львівська міська ТВК запропонувала тимчасовій президії ЛМР узаконити Андрія Садового

                                                                      

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів