Львівська міська ТВК запропонувала тимчасовій президії ЛМР узаконити Андрія Садового

14:24 30 листопада 2020 р.

Фото до новини

А також двох депутатів, зареєстрованих міською ТВК 25 листопада, наступного дня після проведення "ургентної" сесії ЛМР, що не дочекалася офіційних результатів про обрання міським головою Андрія Садового.

Голова Львівської міської територіальної виборчої комісії Ігор Сліпецький 30 листопада скерував листа Тимчасовій президії Львівської міської ради Львівського району Львівської області, в якому запропонував провести засідання Львівської міської ради для оголошення рішення щодо обрання та реєстрації міського голови (Андрія Садового - DL) та двох депутатів міськради - Ю.Мельника та Л.Давидович. 

На цього листа публічно відреагував член тимчасової президії Любомир Мельничук (ВО "Свобода"): "Щойно отримали лист від Львівської ТВК до тимчасової президії, де нас просять визначити час і місце проведення наступного пленарного засідання. 

Наголошую, що пленарне засідання станом на сьогодні може скликати виключно тимчасова президія, яка була обрана на першому пленарному засіданні першої сесії Львівської міської ради 24 листопада 2020 року. До її складу було делеговано представників усіх фракцій - Петра Адамика, Любомира Мельничука, Юрія Мартинюка, Віталія Троця і Романа Федишина.

Сьогодні відбудеться засідання тимчасової президії, де буде визначено час, місце та порядок денний чергового пленарного засідання ЛМР. Про наслідки засідання ми обов'язково повідомимо громадськість та представників ЗМІ".

Таким чином ситуація у Львівській міській раді поступово повертається у звичне русло: тимчасова президія ще пропрацює кілька днів до чергового пленарного засідання і на цьому, швидше за все, припинить свою діяльність, яка так активно розпочалася 24 листопада. А з наступного пленарного засідання обраний і зареєстрований міський голова Андрій Садовий, склавши вчетверте присягу мера, поведе роботу міськради у своєму керунку. Зробить усе для того, щоб до керівництва міськради знову прийшли лояльні до нього особи. Першим лакмусовим папірцем взаємин міського голови і опозиційної більшості стануть широкі повноваження колишнього виконкому ЛМР. Чи то вони будуть звужені, а чи до складу виконкому увійдуть компромісні фігури для продовження реалізації цих широких повноважень в інтересах всіх головних дійових осіб міськради, - про це стане відомо не раніше наступного пленарного засідання міськради. 

Нагадаємо, що Андрій Садовий хотів розпочати роботу новообраної ради без врахування так званої ургентної сесії, проведеної без його участі 24 листопада.

Експерти також звернули увагу на повну назву адресата листа від голови ТВК: "Львівської міської ради Львівського району". Чи немає тут у згадці про Львівський район віддаленого натяку на те, що державна вертикаль влади у майбутньому надасть такі широкі повноваження виконавчій владі Львівського району, що значною мірою нівелюють повноваження Львівської міської ради. І у такий спосіб президентсько-парламентський Київ одержить реванш за програні партією "Слуга народу" вибори до ЛМР. 

Мер Львова готовий до урочистої сесії і присяги. Опоненти у ЛМР помирилися (документ)

Фракція «ВАРТА» у Львівській міській раді визначилася з керівником і заступником

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів