Руфера Мустанга удостоєно Золотим гербом Львова

18:54 16 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Юрко Дячишин / прес-служба Львівської міськради

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, екстремал, який розфарбував у синій і жовтий кольори зірку на висотці в Москві, заявив: «Львів – це файне місто. Бандерівці тут. Гарно».

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 16 вересня, «Щоденному Львову». що до нашого міста завітав у вівторок руфер Григорій Мустанг, який розфарбував у кольори українського прапора зірку на «сталінській висотці» в Москві. Під час зустрічі міський голова Андрій Садовий нагородив мужнього українця Золотим гербом Львова.

«Григорій зробив мужній, сильний вчинок. Тому я хочу від імені львівської громади подарувати йому Золотий герб м. Львова, щоб наступного разу, коли він робитиме свої подвиги, цей герб завжди був з ним», – зазначив Андрій Садовий.

Як зізнався руфер, до Львова він приїхав просто за враженнями – як зазвичай, адже уже вдруге відвідує культурну столицю України. На запитання, чому саме Львів, віджартувався.

«Львів – це файне місто. Бандерівці тут. Гарно», – сказав Григорій Мустанг.

До Росії руфер повертатись наразі не збирається. Інформацію стосовно зміни прізвища також поки не підтвердив. Основне, чим зараз займається, і до чого в нього лежить душа, – це екстрім.

«Григорій – людина, яка любить екстремальні види спорту. Тому він не говорить багато – він робить. А для того, щоб він міг реалізувати свої плани, мають бути спокій і тиша. А ми зі своєї сторони можемо лише допомагати. Для Львова – це велика честь, вам завжди тут раді», – додав Андрій Садовий.

Довідка

Зранку 20 серпня на шпилі сталінської висотки в Москві замайорів український синьо-жовтий прапор, а верхівка золотистої зірки на будівлі була розфарбована синьою фарбою. Майже одразу після цього, поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних, яким загрожувало до 7 років в'язниці, але яких Таганський суд врешті відправив під домашній арешт.

Згодом Григорій Мустанг оприлюднив звернення, в якому зізнався, що це він розфарбував зірку, та заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення з арешту льотчиці Надії Савченко. Випадок було кваліфіковано в Росії як вандалізм та хуліганство, тож Росія оголосила Мустанга в міждержавний розшук у межах країн СНД.

Опісля Григорій Мустанг продав телеканалу LifeNews відео з висотки за 5000 дол, які передав на потреби батальйону «Донбас».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів