Розвідувальнй літак ВПС США патрулює кордон між Польщею та Білоруссю-Україною

14:36 11 лютого 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні великий розвідувальнй літак Збройних Сил США Boeing RC-135 патрулює ділянку кордону Польщі з Білоруссю та Україною.

Це можна спостерігати на сервісі flightradar24, пише Dailylviv.com.

Якщо простежити за маршрутом військового лайнера, то він вилетів з великобританської авіабази Мілденхолл, зайшов на територію Польщі і на рівні білоруського Гродно взяв курс на південь, до Луцька і Львова, вздовж білорусько-українського кордону. Повторюваний маршрут літака, який можна спостерігати на радарі, нагадує патрулювання кордону, що сьогодні є гарячою точкою між Україню і Росією, яка проводить військові навчання на території Білорусі і загрожує вторгненням в Україну.

Довідка

Boeing RC-135 — сімейство великих розвідувальних літаків, які використовуються ВПС США та Королівськими ВПС для збору, обробки та передавання розвідувальної інформації. За основу літака взято Boeing C-135 Stratolifter, обладнання виробляє ряд інших фірм, зокрема General Dynamics, Lockheed, LTV, E-Systems, та L-3 Communications.

Мілденхолл - авіабаза Королівських повітряних сил Мілденхолл (англ. Royal Air Force Mildenhall — чинна військово-повітряна база Королівських повітряних сил Великої Британії з інфраструктурою базування ПС США, розташована поблизу міста Мілденхолл.

91 тонну летальної зброї доставив військовий літак США в Україну (відео)

Військові літаки доставили в Україну з Великої Британії нові протитанкові засоби (відео)

Мапа військових авіарейсів допомоги Україні: до Києва і Львова

У Львові сів ще один військовий Boeing з Великобританії (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів