Російська армія щодня «підживлює» артилерію бойовиків на Донбасі й обстрілє українську з ПТУРС

21:14 12 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP Photo

Про це повідомляє в суботу луганський блогер Сергій Іванов з посиланням на власні джерела.

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 12 липня, в повідомленні «На Луганщині – діра у кордоні, з боку РФ стягують артилерію»:

«На Луганщині біля пункті пропуску «Должанський» ситуація на кордоні напружена, охорону забезпечують лише прикордонники зі стрілковою зброєю та 2 вцілілих радисти. Про це повідомляє луганський блогер Сергій Іванов з посиланням на власні джерела.

За його словами, «з боку РФ кожен день триває «підживлення» артилерії ворога». 

«Вночі згорів останній БТР, який йшов з групою на броні забирати 300-х (поранених). Машина горіла 8 годин. Хотіли забрати хоча б прах екіпажу – обстріляли з рову, який викопано нами ж уздовж кордону. Всю ніч чути було траки і шум техніки з боку РФ. Куди вона йшла – незрозуміло. Техніка весь час маневрує. Кордон прикритий лише по видимій частині горизонту, а де зеленка – пекло!», –зазначив він.

«Міни, розтяжки. Мотострільців попалили всіх, залишилася Р-140 і та не на ходу. Танки відвели, боячись того що спалять і їх. Залишилися тільки прикордонники зі стрілецькою зброєю і 2 уцілілих радиста, вони попросилися залишитися з погранцями. Це все, чим прикрита межа поблизу Должанського», – додав Іванов.

«З боку РФ щодня йде «підживлення» артилерії ворога або ж самі стріляють ПТУРС. Важливо вказати те, що там немає можливості бити авіацією або важкою артилерією – потрап хоч один снаряд в російське село – ж*па, буде відкрите вторгнення», – додав він.

Раніше Іванов зазначав: «Наших прикордонників на пункті пропуску «Должанський» обстрілюють з російської території. Вся українська бронетехніка знищена російськими ПТУРсами. Наводка здійснюється за допомогою безпілотників. З української сторони насідають терористи. Кордон не те що не закритий – він відсутній як такий».

Раніше повідомлялося про те, що кордон з Луганщиною з боку РФ двічі перетнули колони важкої техніки під російськими прапорами. Перша колона перетнула кордон близько 4:00, друга – близько 11:00.

«Ніхто вже не грає в конспірологію, танки йдуть під російськими прапорами, серед них є техніка новітньої модифікації, у тому числі Т-90.Частина техніки пішла на Суходільськ, Свердловськ та Ізварине, частина – на Луганськ», – зазначив луганський активіст Дмитро Снєгірьов.

Разом з тим в РНБО не змогли прокоментувати інформацію про техніку, що перетнула кордон з Україною, та пообіцяли «уточнити інформацію».  

При цьому в РНБО спростували інформацію про те, що  нібито військовим не надають підмогу і їм не вистачає озброєння.

За даними РНБО, на Луганщині є ділянка кордону, через яку російські терористи намагаються перевести техніку і озброєння. «Українські військові стоять на прикритті цієї ділянки», – зазначав Лисенко».

Натомість агенція «УНН» інформує в суботу в повідомленні «У російському Донецьку формують колону бронетехніки, – ЗМІ»:

«На кордоні з боку Росії скупчення бронетехніки, повідомляє УНН з посиланням на місцеве видання «Інформатор.лг». Як повідомляє видання з посиланням на власні джерела, в місті Донецьк (Російська Федерація) формується колона бронетехніки. 

У складі колони БТР, БМП і тентовані. Точної інформації про кількість техніки немає. Передбачається, що техніку будуть переганяти цієї ночі через КПП «Ізварине».

Раніше повідомлялося, що в ніч з 11 на 12 липня колона бронетехніки перетнула кордон і попрямувала у бік Луганська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів