Росія має намір воювати довго і не лише з Україною

13:55 29 листопада 2023 р.

Фото до новини

Росію намагатимуться стримувати, а Україну — розвивати

Низка факторів свідчить, що росіяни налаштовані на довготривалу війну, а воювати будуть не лише на території України. Таку думку в ефірі Польського радіо для України висловив дипломат та експерт-міжнародник Руслан Осипенко, пише DailyLviv.com. 

«Якщо частина України увійду до НАТО, то це буде бомба сповільненої дії, що точно не входить у плани країн-членів Альянсу. Можливо Україну будуть змушувати відмовитися від тимчасово окупованих територій, але на це Україна ніколи не погодиться», — зазначив експерт.

Читайте також: РФ втратила в Україні сотні літаків, тисячі танків та 300 тисяч військових - Єнс Столтенберг

За словами дипломата, обміняти українські тимчасово окуповані території на мир, а потім приєднати Україну до НАТО — це малоймовірний варіант. Україну радше потужніше озброюватимуть, і це буде «другий Ізраїль» на східному фланзі НАТО, який буде набагато технологічніший. Росію намагатимуться притримувати, а Україну розвивати, адже саме на території України мають незабаром з’явитися масштабні передові військові іноземні заводи.

«Враховуючи, що Україна має великий промислово-інженерний потенціал, інтенсивніше відновиться і модернізується її військово-промисловий комплекс. Відтак, Україна буде таким своєрідним "військовим їжаком", до якого ніхто не захоче наближатися», — зазначив Руслан Осипенко.

Читайте також: Росія Путіна є найогиднішим злом, свідком якого став світ після Другої світової війни, - міністр МЗС

Він вважає, що зараз, перш за все, треба закрити тактичні потреби, але й паралельно закладати основу для стратегічних речей, налагоджувати ракетобудування, дронобудування, та усе, що потрібно для перемоги у війні.

Нагадаємо, Росії потрібно від шести до десяти років, щоб відновити свою армію до такого рівня, коли вона зможе наважитися напасти на НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів