Росія Путіна є найогиднішим злом, свідком якого став світ після Другої світової війни, - міністр МЗС

19:26 23 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Путін та інші російські злочинці повинні постати перед правосуддям за свої злочини.

Про це написав сьогодні у X міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, інформує Dailylviv.com.

"За даними Forbes Україна, Росія витратила близько 167 мільярдів доларів на повномасштабну війну проти України з лютого 2022 року по серпень 2023 року, - йдеться у дописі Дмитра Кулеби. - Це включає прямі витрати на війну та втрачене обладнання. Щотижня гинуть тисячі росіян, але їхні життя нічого не варті для Кремля.

На ці гроші Москва могла б побудувати майже 24 тис. дитячих садків по всій Росії, або понад 4,5 тис. пологових будинків, або близько 17 тис. шкіл, або близько 1,3 тис. лікарень, або відновити 20% усіх доріг з твердим покриттям у Росії.

Натомість російські військові злочинці розбомбили українські дитсадки, пологові будинки, школи та лікарні, знищивши загалом майже 120 000 цивільних будівель, включаючи останню атаку на термінал «Нова пошта» в Харкові.

Росія Путіна є найогиднішим злом, свідком якого став світ після Другої світової війни.

Російська агресія проти України завжди була вибором Кремля. Путін та інші російські злочинці повинні постати перед правосуддям за свої злочини. Вони повинні забратися з України і зосередитися на вирішенні проблем власного народу, а не нести смерть і знищення іншим народам".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів