Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети під час візиту Байдена

10:04 22 лютого 2023 р.

Фото до новини

Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети, яка, схоже, зазнала невдачі.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com

Орієнтовно це відбулося під час перебування президента Джо Байдена в Україні в понеділок, за словами двох американських чиновників, знайомих з цим питанням.

За словами одного чиновника, Росія заздалегідь повідомила Сполучені Штати про запуск. Інший чиновник сказав, що випробування не становить небезпеки для Сполучених Штатів і що США не розглядають випробування як аномалію чи ескалацію.

Випробування важкої ракети САРМАТ, яку на Заході прозвали Сатана I і здатна доставляти кілька ядерних боєголовок, виявилися невдалими, заявили офіційні особи. Його успішно випробували раніше, і якби цього разу усе вдалося, офіційні особи США вважають, що президент Росії Путін наголосив би на цьому випробуванні у своєму виступі перед нацією  у вівторок.

Натомість у промові, яка тривала годину 45 хвилин, Путін не згадав про запуск. Однак він офіційно оголосив, що Росія призупинить участь його країни в  новому договорі про скорочення ядерних озброєнь із США у рамках Нового договору START, що поставило під загрозу останній пакт, який залишився, що регулює два найбільші ядерні арсенали у світі.

Росія порушила договір про ядерну зброю, - США

Розвідка України постійно стежить за переміщенням ядерної зброї Росії, - МО

Росія може атакувати Україну тактичними ядерними бомбами потужністю до 100 кілотонн, - експерти

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів