Росія - фашистська країна: британський історик перелічив усі ознаки

17:23 14 квітня 2023 р.

Фото до новини

Професор Тімоті Ґартон Еш наголосив, що британцям Росія нагадує нині інші фашистські режими, зокрема, культом вождя, пропагандою, бажанням знищити інші народи та риторикою зверхності над іншими.

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

«Я без вагань називаю Росію фашистською країною», – каже відомий британський історик Тімоті Ґартон Еш в інтерв’ю, опублікованому на шпальтах нідерландської газети Trouw. Сьогоднішня Росія нагадує британцям, зокрема, фашистські режими, зокрема, культом вождя, а також риторикою російської зверхності.

З того моменту, як професор європейських студій Оксфордського університету виїхав на навчання до Західного Берліна в 1970-х роках, він був присутній у важливих місцях і моментах європейської історії, від страйку на Ґданській верфі в Польщі на початку 1980-х до швидкоплинних змін у Східній Європі 1989 року, зазначає газета.

Еш на її шпальтах згадує про свою дружбу з Вацлавом Гавелом і ділиться своїм захопленням Іваном Павлом ІІ з нідерландськими читачами. «Я не християнин-практик і, звичайно, не католик, але коли справа доходить до часто вживаного слова „харизма”, він її власне мав», — каже історик.

Британця заскочило вторгнення Росії в Україну. Він стверджує, що сьогоднішня Росія є фашистською країною. «Я без вагань використовую цей термін, хоча він у деяких аспектах відрізняється від попередніх фашистських режимів. Але є й багато спільного: культ вождя, риторика переваги Росії, спроби усунення інших країн, пропаганда, роблення цапа-відбувайла з національних меншин», — перерахував британський професор.

Росія готується до великої битви: американці повідомили подробиці

Зеленський може перейменувати Росію на Московію: є всі історичні і політичні підстави

Що перешкоджає Росії розпочати широкомасштабний наступ - ГУР

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів