Російські війська вже відрепетирували «миротворчу» операцію на південних рубежах РФ (відео)

10:00 1 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Сайт міністерства оборони Російської Федерації

Як повідомляє у вівторок агенція «РИА Новости», «відпрацьовувалося десантування особового складу і техніки, а також відображення повітряних ударів, поразка критично важливих об'єктів умовного противника, авіаційної підтримки дій військ».


Відео: ТСН

Російська агенція «РИА Новости» інформує сьогодні, 1 липня, в повідомленні «Війська ЦВО в ході перевірки відпрацювали миротворчу операцію»:

«Війська Центрального військового округу Росії в ході раптової перевірки відпрацювали проведення миротворчої операції», – розповів у вівторок міністр оборони Сергій Шойгу. 

Як повідомлялося раніше, вибір сценарію обумовлений майбутнім виведенням міжнародних сил з Афганістану цього року. У цьому зв'язку «на південних рубежах нашої Батьківщини можуть скластися певні обставини, тому ми повинні бути до цього готові», пояснював головком ВПС РФ генерал-лейтенант Віктор Бондарєв. 

«Було задіяно 5500 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки, понад 180 літаків і 60 вертольотів. На завершальній стадії перевірки на різних полігонах за єдиним задумом відпрацьовано проведення миротворчої операції », – сказав Шойгу на селекторній нараді. 

Загалом до раптової перевірки, що пройшла 21-27 червня, залучалося понад 65 тисяч військовослужбовців військ ЦВО, ВДВ, РВСН і Дальньої авіації. Відпрацьовувалося десантування особового складу і техніки, а також відображення повітряних ударів, поразка критично важливих об'єктів умовного противника, авіаційної підтримки дій військ. 

«Загалом, результати перевірки свідчать про зростання професійної підготовки особового складу та злагодженості дій військ. В даний час війська повертаються в пункти постійної дислокації», – сказав Шойгу. 

Президент США Барак Обама раніше заявив, що планує залишити в Афганістані після виведення американських військ в 2014 році 9,8 тисячі солдатів. За його словами, американські військові допомагатимуть армії Афганістану і припиняти діяльність «Аль-Каїди».

До кінця 2015 року американські війська зосередяться в Кабулі і на авіабазі в Баграмі, зменшивши чисельність приблизно вдвічі. А до кінця 2016 в країні залишаться лише військові, що забезпечують безпеку посольства в Кабулі. 

Посол Росії в Афганістані Андрій Аветисян раніше висловив думку, що США поквапилися з виведенням військ. За його оцінкою, нестабільна ситуація і тероризм загрожують Афганістану розпадом, а міжнародний контингент, який може залишитися в країні, цю проблему не вирішить». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів