Російські ракети, ймовірно, летіли у готель у Львові: у коригуванні звинувачують телеканал Кореї

19:39 29 березня 2022 р.

Фото до новини

28-го березня південнокорейський телеканал KBS показав відеоінтерв’ю з двома молодими корейцями-добровольцями, які поїхали в Україну захищати її від Росії, і повідомив, аналізуючи значення GPS-місцезнаходження, що чоловіки були у готелі у Львові, коли давали інтерв'ю.

Про це велася дискусія в інтернеті, пише Dailylviv.com.

Під час інтерв'ю на телеекрані з'явилася мапа, на якій було позначено місцевість, що передбачалася місцем перебування молодих людей. Після цього Львів зазнав атаки російськими крилатими ракетами з території Білорусі. Користувачі соціальних мереж розкритикували телеканал KBS за те, що оприлюднені ним координати могли бути використані для бомбардувань. Зі свого боку телеканал виправдовувався, що насправді так званими координатами назвали приблизно намальовану графіку, зроблену для того, щоб допомогти глядачам зрозуміти тему відеоінтерв'ю. 

Крім того, телеканал KBS заспокоював своїх критиків тим, що інтерв’ю відбулося минулого тижня, після якого корейські добровольці переїхали в інший район. Користувачів соцмережі таке виправдання також обурило, адже під загрозою бомбардування опинилися інші мешканці готелю. Телеглядачі KBS подали петицію з вимогою відповідальних вибачень від суспільного мовника і звільнення з роботи репортера, який викривав локацію у Львові. Заявники зазначили, що у ситуації, коли військові злочини російських військових все більше перевищують будь-які межі, вчинок KBS можна розглядати лише як акт допомоги військовим злочинам і акт державної зради. Деякі користувачі мережі також повідомили про цей випадок в посольство України в Кореї.

Військові експерти зазначили, що безпека добровольців в Україні може бути під загрозою. Адже раніше Росія бомбила Міжнародний центр миротворчості і безпеки, український військовий навчальний комплекс у Яворові, розташований за 40 км на північний захід від Львова і за 25 км від польського кордону. Українська влада повідомила, що внаслідок удару загинули 35 людей, 134 отримали поранення. 

Щодо цієї атаки російські військові заявили: «Об’єкт містив навчальний і організаційний центр для іноземних найманців, які мали бути відправлені на поле бою, та базу зберігання озброєння і військової техніки, що надходять з-за кордону. Ліквідація іноземних найманців, які прибувають на територію України, триватиме».

Нагадаємо, наприкінці доби 28-го березня, з території Республіки Білорусь, було випущено дві ракети типу «Х», які рухалися у напрямку міста Львова.

Про це повідомило Повітряне командування "Захід" Повітряних Сил ЗС України, пише Dailylviv.com.

"Наприкінці доби 28-го березня, з території Республіки Білорусь, винищувачем окупантів було випущено дві ракети типу «Х», які рухалися у напрямку міста Львова.

Обслугами радіотехнічних військ цілі були вчасно виявлені та знищені зенітними ракетними військами на відстані близько 30 км до обласного центру.

У серпні Служба безпеки України оголосила про підозру двом прихильникам путінізму у Львові, які закликали до війни. В соцмережах вони активно підтримували агресію проти нашої держави та заклики українців приєднуватись до окупаційної влади країни-агресорки.

"Спецслужба вже затримала зрадників, які відкрито здійснювали колабораційні спрямування. А під час зібрання доказової бази оперативники встановили, що, окрім поширення деструктивної пропаганди, один зі зловмисників здійснював листування з діючим бойовиком т.зв. «ДНР». А саме, надав координати, а згодом й мав корегувати здійснення ракетного обстрілу по пам’ятнику С. Бандері у Львові.",- йдеться в повідомленні УСБУ у Львівській області.

Росія завдала удару по Старокостянтинову. Знищено всі запаси

Повідомляють про нові жертви внаслідок обстрілу Миколаївської ОВА

У тихоокеанському флоті рф не може укомплектувати навіть одну батальйонно-тактичну групу

Немає куди повертатися: уламки збитої над Києвом ракети влучили у будинок експрем'єр-міністра

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів