Немає куди повертатися: уламки збитої над Києвом ракети влучили у будинок експрем'єр-міністра

09:07 29 березня 2022 р.

Фото до новини

Один з приватних будинків у Дарницькому районі Києва, в який в ніч на 28 березня потрапили уламки російської ракети, збитої силами української ППО, належить колишньому прем’єр-міністру України Вітольду Фокіну.

Цю інформацію сам Фокін підтвердив в коментарі Радіо Свобода, пише Dailylviv.com.

«Так, постраждав мій будинок. Це прикро ще й тому, що я зараз у Молдові в гостях у свого друга. І збирався їхати додому, а виявилося, що немає куди їхати, бо розтрощило вікна, двері. Тому поки що умовно плівкою не покриють, повернутися не можу», – додав Фокін.

«Я переконаний, що ми його відбудуємо. Там не такі великі пошкодження. Тепер ми десь тиждень будемо готувати його, щоб я повернувся додому. Все це не можна порівнювати з тим, що робиться зараз з нашими іншими містами. Маріуполь – це місто моєї мами. І коли я дивлюся на це, то стримати сльози неможливо», – зазначив колишній прем’єр.

Як стало відомо Радіо Свобода, від уламків ракети постраждало ще кілька будинків – там повибивало шибки, посікло фасади. Також постраждали автомобілі й домашні тварини. Обійшлося без людських жертв.

Раніше Державна служба надзвичайних ситуацій повідомила, що у Дарницькому районі Києва уламки ракети спричинили пожежу у приватному будинку.

«27 березня о 23:12 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у Дарницького району столиці. Вогнеборці встановили, що внаслідок потрапляння залишків збитої ракети, сталося загоряння на території приватної садиби у гаражі», – йдеться у повідомленні ДСНС.

28 березня пожежу на площі 100 квадратних метрів о 01:24 ліквідували, повідомили рятувальники.

Нагадаємо, Раніше Фокін був першим заступником глави української делегації в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Тоді він відзначився низкою скандальних заяв.

Стверджував, наприклад, що не бачить жодного доказу того, що на Сході триває війна між Україною та Росією, а також наполягав на загальній амністії для бойовиків.

Путін і Шойгу керують ударами по Україні з ядерних бункерів в Уральських горах

У Золочівському районі протиповітряна оборона збила 3 ракети, - Максим Козицький

Ворог знову завдав ракетного удару по Рівненській області (відео)

У Луцьку дотепер гасять пожежу, яку вчора спричинили ракетні удари (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів