Російська армія розстріляла військових із Львівщини й Миколаївщини на Луганщині з «Торнадо-Г», – ЗМІ

23:30 13 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ru.wikipedia.org

Про це розповів у неділю журналіст телеканалу «Інтер» Роман Бочкала.

Телеканал «Інтер» інформує сьогодні, 13 липня, в сюжеті «Солдати в Зеленопіллі загинули від новітнього російського «Торнадо-Г»

«Обстріл Зеленопілля вели з новітнього російського зброї «Торнадо-Г».  Про це розповів журналіст «Подробиць» Роман Бочкала. 

«Декілька джерел, яким я довіряю, повідомили мені, що це був не «Град», а «Торнадо-Г», яке надійшла в 2011 році на озброєння Росії. Від «Граду» вона не відрізняється. Але ефективність вище. «Торнадо» веде вогонь на 90 км». 

На думку Бочкали, установка могла бути розташоване досить далеко від кордону. При цьому, розвідка неодноразово доповідала солдатам в Зеленопіллі (з 24-ї окремої Залізної механізованої бригади з Львівщини й 79-ї аеромобільної бригади з Миколаївщини. – «ЩЛ») про можливі обстріли. 

«Розвідники декілька разів повідомляли про можливий «Град». Якоїсь реакції не було», – сказав журналіст.  Саме тому солдати знаходилися на відкритій місцевості в наметах, а не в окопах. 

«Передусім потрібно було знищити загрози або провести передислокацію, щоб уберегти особовий склад», – підкреслив військовий кореспондент». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів