Робоча група ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом надала Україні статус учасника групи

22:28 7 грудня 2022 р.

Фото до новини

Робоча група Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо боротьби з хабарництвом проголосувала за надання Україні статусу учасника цієї спільноти.

 Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, пише Dailylviv.com.

“Робоча група ОЕСР щодо боротьби з хабарництвом в міжнародних ділових операціях дала “зелене світло” та проголосувала “за” надання Україні статусу учасника групи. Тепер чекаємо на фінальне затвердження рішення комітетом зовнішніх зв’язків”, - написав Єрмак.

Він пояснив, що прийняте рішення відкриває шлях Україні до найвищого антикорупційного стандарту в світі та до групи найбільш успішних країн у сфері боротьби з корупцією.

Він зауважив, що це важлива робота “нашої команди” та висловив подяку за роботу.

Довідка

ОЕСР об’єднує 37 найрозвиненіших країн світу. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності. За впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ разом з МВФ та Світовим банком.

Метою її діяльності є створення найкращих рішень для державної політики, яка сприятиме економічному процвітанню, рівним можливостям та добробуту для всіх.

ОЕСР не є суто економічною організацією. Її експертиза та діяльність охоплюють також питання регіонального розвитку, охорони здоров’я, освіти, захисту навколишнього середовища, антикорупції тощо.

Україна подала заявку на вступ в ОЕСР

Україна отримає 5 млрд євро допомоги від ЄС: на що їх витратить

Нова Україна: Єврокомісія затвердила План відбудови України

Три етапи відновлення України від воєнних руйнувань: чиїм коштом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів