Речник штабу антитерористичної операції спростував інформацію в ЗМІ про її плани та рамки проведення

13:36 30 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: hromadske.tv

Прес-офіцер АТО Владислав Селезньов (на світлині) назвав її в п’ятницю повною маячнею.

Агенція «УНН» інформує сьогодні, 30 травня, в повідомленні «В. Селезньов: інформація у ЗМІ про плани та рамки проведення АТО є повною маячнею»:

«Повідомлення про рамки проведення АТО, хід будь-яких операцій чи плани бойових дій в рамках АТО, котрі з'являються у ЗМІ є повною маячнею. Таку думку висловив речник АТО Владислав Селезньов, коментуючи УНН публікації у пресі.

«Першочерговий принцип будь-якої військової операції – це «грифовість». Тобто будь-які накази про передислокацію, бойові завдання, ротацію і т.д йдуть під грифом «цілком таємно».

Жоден учасник АТО, керівництво операцією чи будь-хто інший не скаже про те, скільки має тривати операція, де проходитиме, якими силами і так далі, оскільки ця інформація не розповсюджується. Але якщо навіть хтось і наважився припустити і щось сказати в цьому плані – то це вже кримінальна відповідальність.

Я вважаю, що навіть якщо така інформація не відповідає дійсності, то людей, котрі її розповсюджують, треба притягувати до відповідальності, адже вони сіють паніку та заважають проведенню АТО. Щодо інформації у ЗМІ про межі АТО та плани її проведення – то це, певно що, повна маячня», – сказав В.Селезньов.

Нагадаємо, в українських та російських ЗМІ з'явилась інформація з посиланням на джерела, наближені до П.Порошенка, про те, коли завершиться АТО та як і де вона буде проводитись. Як повідомлялося, у Міноборони заявили, що АТО триватиме до повної нормалізації ситуації на Сході країни.

Раніше перший віцуе-прем'єр В.Ярема повідомив, що активна фаза АТО, яка була призупинена на період проведення виборів, поновлена. Також нагадаємо, лідер президентських перегонів П.Порошенко зазначив, що АТО на Донбасі кардинально зміниться і буде більш ефективною».

Як інформував «Щоденний Львів», газета «Вести» повідомила сьогодні, 30 травня, з посиланням на, за її словами, «джерело, близьке до новообраного Президента», що найближчими днями українські війська почнуть зачистку Луганська, а на 4 червня намічений штурм Слов'янська, а всю операцію нібито мають завершити до 14 червня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів