Путін вже вдруге спробував ввести в Україну війська під прикриттям гуманітарної місії, – політолог

21:05 11 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає: «Ми маємо справу з другою спробою вторгнення, ризик залишається».

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень »Пента» – політолог Володимир Фесенко – пояснив у понеділок заяву російського президента Путіна , що відправляє в Україну «гуманітарний конвой», так:

«Путін вдруге спробував ввести свої війська в Україну під прикриттям гуманітарної місії. Тема не нова – першу спробу в п’ятницю вдалося зупинити.

Але Путін зрозумів, що це можуть як прояв слабкості сприймати, і високий ризик поразки сепаратистів є, і цей конвой може стати черговим кроком по ескалації конфлікту і провокуванню прямого військового зіткнення України з Росією. Питання – чи буде це військовий конвой чи простий, де і як він піде.

Як я зрозумів, з нами цей конвой не узгоджувався, а це порушення нашого суверенітету і це вже проблема величезна, а якщо там ще будуть військові – це дійсно ризик військового конфлікту. Ми маємо нині справу з другою спробою – ризик залишається і Путін намагається втрутитися в ту кризу, яка самою Росією була створена в Україні».

Володимир Фесенко сказав це в понеділок в ефірі телеканалу «Еспресо.TV». Натомість позаштатний радник президента України Олег Медведєв прокоментував заяву Путіна так: «Вона, на мою думку, відноситься до елементів інформаційної війни, тому що одразу після заяви Кремля зробив заяву офіс Баррозу (президент Єврокомісії. – «ЩЛ») , який ще раз нагадав, що будь-які спроби несанкціонованого і неузгодженого з міжнародним керівництвом доправлення нібито гуманітарних вантажів будуть розглядати як фактично агресія», - 

Олег Медведєв сказав це в понеділок телеканалу «112 Україна».

Як інформував «Щоденний Львів», Путін заявив, що відправляє в Україну «гуманітарний конвой», а НАТО попереджає, що це може бути вторгнення, натомість речник Інформаційно-аналітичного центру Ради нацбезпеки і оборони Андрій Лисенко запевнив, що Україна створила на випадок вторгнення Росії спеціальні резерви.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів