Путін хоче перетворити Україну на буферну зону, – «ICTV» (відео)

23:05 17 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Кремль висунув у понеділок одразу два ультиматуми.


Відео: ICTV

По-перше, Кремль змінив тактику щодо приєднання Криму. Досі у державній думі був зареєстрований проект про приєднання півострову після референдуму – як частини України. Нині Москва визнала Крим суверенною державою і включатиме його у свій склад на основі міждержавного договору. Хоча жодна країна світу не визнала ні результати так званого кримського референдуму, ні незалежність Криму. 

«Іноземна суверенна держава звертається з проханням до Російської федерації щодо входження до складу Російської федерації та висновку про відповідної міждержавної угоди», – ідеться у зверненні Криму.

Як очікується, вже завтра Путін поінформує про таке прохання невизнаного кримського уряду. Далі Москва очікує підписання договору. Потім свій висновок має дати конституційний суд Росії, а парламент ратифікувати і прийняти відповідний закон.

Окрім того, Кремль висунув ультиматум Україні – Москва закликає разом із Вашингтоном та Брюсселем створити групу підтримки України та закріпити  її нейтральний військово-політичний статус країни в Раді Безпеки ООН. Також Київ, на думку Москви, має визнати результати референдуму про статус Криму, негайно провести конституційні збори з рівним представництвом усіх  регіонів для підготовки нової  конституції.

«З урахуванням федеративного устрою України. Я не думаю, що інше можливо в умовах світоглядного розколу та інтересу різних регіонів, які різняться один від іншого»,  – каже голова державної Думи Росії Сергій Наришкін. І лише після цього Росія готова схвалити президентські вибори в Україні.

У відповідь Київ відкликав з Москви свого посла – Володимира Єльченка – офіційно у зв'язку із ситуацією довкола Автономної Республіки Крим та необхідністю обговорення деяких її міжнародних аспектів. Водночас Україна залишається відкритою до переговорів з Росією.

«Ми надамо їм будь-яку інформацію, яку вони захочуть, у нас все відкрито  те, що ми маємо сьогодні для міжнародних моніторингових організацій, які вивчають ситуацію в Україні. Ми з ними підтримуємо контакт, будь ласка, нехай росіяни приїздять і спільними заходами проводять відповідне дослідження того, що відбувається в Україні», – каже перший віце-прем’єр України Віталій Ярема.

Державний департамент США сьогодні відкинув мову ультиматумів – Вашингтон вважає, що пройшов час, коли великі держави могли диктувати свої умови маленьким. А заступник держсекретаря США Вікторі Нулланд називає такі вимоги Росії втручання у внутрішні справи України, і стверджує – США проти такого тиску.

Про це інформує сьогодні, 17 березня, «ICTV».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Путін підписав указ про визнання Криму незалежною державою, але, водночас, із Держдуми відкликали закон про спрощенння приєднання до Росії її нових суб'єктів, МЗС РФ закликало в понеділок до створення «групи підтримки» для нав’язування офіційному Києві механізму розчленування України, однак міністерство закордонних справ України відкидає нав'язувану Кремлем федералізацію нашої країни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів