Путін доручив екскомандиру вагнерівців зібрати нових добровольців для війни в Україні

11:07 29 вересня 2023 р.

Фото до новини

Владімір Путін на зустрічі із заступником міністра оборони РФ Юнус-Беком Євкуровим та екскомандиром ПВК «Вагнер» на позивний «Сєдой» Андрєєм Трошевим обговорив формування «добровольчих підрозділів».

 Про це повідомляє пресслужба Кремля, пише Dailylviv.com.

«Андрєй Ніколаєвіч, я хотів би нашу зустріч розпочати з розмови саме з вами. На останній зустрічі ми говорили про те, що ви займатиметеся формуванням добровольчих підрозділів, які можуть виконувати різні бойові завдання, перш за все, звичайно, у зоні спеціальної військової операції, – сказав Путін.

Він також згадав, що сам Трошев понад рік воював «у такому підрозділі», і через це, на думку Путіна, має успішно впоратися з таким завданням.

Євкуров, який брав участь у зустрічі як заступник голови Міноборони РФ, займається питаннями бойової підготовки.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що ексначальник штабу «Вагнера» працює у Міноборони РФ.

Трошев був присутній на зустрічі Путіна з командирами ПВК «Вагнер» після заколоту, влаштованого засновником приватної військової компанії Євгенієм Прігожиним. 

Раніше повідомлялося, що найманці ПВК «Вагнер» повернулися до України.

Прігожин 23 червня оголосив про «марш справедливості». Найманці ПВК «Вагнер» пройшли сотні кілометрів, майже не зустрічаючи опору. 24 червня було оголошено про завершення заколоту, за умови, що Прігожин «піде в Білорусь». Найманцям, які вирішили не слідувати за Прігожиним, запропонували укласти контракти з Міноборони.

23 серпня, через два місяці після заколоту, приватний бізнесджет Прігожина розбився у Тверській області. В авіатрощі загинули десятеро людей, зокрема сам Прігожин та командир ПВК «Вагнер» Дмітрій Уткін.

Путін наказав вбити Прігожина і звільнити Суровікіна, - ISW

Путін не захотів одержати за Прігожина $10 млн від США

Командування армії Прігожина - це колишні спецпризначенці

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів