ПЦУ проти узаконення одностатевих шлюбів в Україні

20:16 30 липня 2023 р.

Фото до новини

Православна Церква України нагадує політикам, що в міжнародних загальнообов’язкових документах немає норм, які б зобов’язували Україну ухвалювати подібне законодавство.

Помісний Собор Української Православної Церкви (Православної Церкви України) прийняв на засіданні 27 липня 2023 року декларацію «Про негативне ставлення до гріха содомії (гомосексуалізму), його пропаганди у суспільстві, до гендерної ідеології і так званих одностатевих шлюбів (одностатевих співжиттів)». Dailylviv.com подає витяги з неї:

"Церква не виступає за дискримінацію осіб, які вважають себе гомосексуалістами, але вона категорично проти того, щоби гомосексуальний спосіб життя й поведінка трактувалися як природні, нормальні й корисні для суспільства та особистості. Ми проти того, щоби содомія пропагувалася як варіант норми статевого життя і щоби держава заохочувала своїх громадян до одностатевих сексуальних стосунків.

Церква не може відсторонено спостерігати за тим, як в українському суспільстві, беручи за приклад інші країни, під виглядом боротьби за права людини й демократію, пропагується схвальне ставлення до самого явища одностатевих сексуальних відносин. Одним з проявів такого пропагування є спроби, всупереч Конституції, яка визначає шлюб, як союз чоловіка і жінки, легалізувати так звані одностатеві шлюби або запровадити зареєстровані одностатеві партнерства (тобто одностатеві союзи співжиття, фактично прирівняні до шлюбу).

Церква вважає неприйнятними намагання послідовно розширювати поле законодавчих заборон, пов’язаних з так званою «дискримінацією за сексуальною орієнтацією», та закликає політиків утримуватися від схвалення подібних законодавчих ініціатив. 

Основних причин для цієї тривоги щонайменше дві:

Найперше, таке законодавство стає лише початковим кроком до встановлення в Україні, всупереч Конституції, «одностатевих шлюбів», як це вже сталося в інших країнах.

По-друге, таке законодавство веде до переслідування, в тому числі кримінального, тих, хто публічно критикує гомосексуалізм, як гріховне явище, а також критикує політичну активність, спрямовану на пропагування і поширення цього явища. Доказом цього є історія прийняття та застосування подібних законів у інших країнах, коли під виглядом «захисту прав» порушуються фундаментальні права людини: право на свободу совісті і на свободу слова. По суті таке законодавство дає в руки меншості інструменти для дискримінації більшості, для гонінь на Церкву через її вірність біблійному вченню.

Слід зазначити, що в міжнародних загальнообов’язкових документах немає норм, які би зобов’язували Україну ухвалювати подібне законодавство. Вимоги щодо цього є політично і партійно мотивованими. Конституція України (ст. 15) встановлює, що «жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова». Це означає, що і гендерна ідеологія та конструйовані нею постулати не повинні та не можуть бути визнані в Україні, як обов’язкові."

За рік війни в українців знизилась віра в Бога - соціологія

Львівська міськрада відхрестилася від ЛГБТ-квесту

У найбільшу зону ризику потрапили чотири категорії осіб, - президентка Ла Страда-Україна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів