Проведення у Львові наради міністрів ЄС заблокувала Угорщина

19:18 22 липня 2024 р.

Фото до новини

Міністр закордонних справ Республіки Польща Радослав Сікорський у понеділок у Брюсселі визнав, що пропонував скликати неформальну зустріч міністрів закордонних справ ЄС наприкінці серпня в Україні, наприклад у Львові, але Угорщина заблокувала цю ідею.

Польське радіо повідомило, пише DailyLviv.com, що про таку ініціативу проведення наради міністрів країн ЄС у Львові заявив у Брюсселі міністр закордонних справ Радослав Сікорський. ЄС обговорює, як відповісти на самовільні візити до Росії та Китаю прем'єр-міністра Угорщини, країни, яка головує в ЄС протягом шести місяців.

Віктора Орбана жорстко критикували та закликали бойкотувати неформальну зустріч очільників дипломатії 27-ми, яку організовують у столиці країни-головуючої, тобто в Будапешті, наприкінці наступного місяця. Були пропозиції організувати офіційну зустріч у Брюсселі.

Міністр Сікорський запропонував компромісне рішення: «Яке означає, аби Рада зібралася в Україні. Це було б знаком нашої солідарності з Україною. З логістичних міркувань було б легше організувати цю зустріч на заході України, наприклад у Львові. Але ця позиція вимагала одностайності. Угорщина її заблокувала. Під час зустрічі лунали голоси про відсутність солідарності Угорщини щодо позиції всього ЄС і щодо самої України».

Ще одна проблема полягає в тому, що Угорщина вже багато місяців блокує понад шість мільярдів євро військової допомоги Україні. З цієї причини Польща не отримала понад чотириста п’ятдесят мільйонів євро компенсації за додаткове озброєння для Києва.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів