Прем'єр-міністр Росії погрожує: «Україна має проявити гнучкість, інакше може зникнути»

10:36 24 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Дмітрій Медведєв вимагає від Києва «автономії для Південному Сходу».

Прем'єр-міністр Росії Дмітрій Медведєв заявив, що Україна має «проявити гнучкість» і дати Південному Сходу автономії, інакше може зникнути, як Югославія. Про це він твердив в інтерв'ю словенському телеканалу «РТВ», в якому запевняв, що криза в Україні «рукотворна», а створили її, за його словами, «колишні і нинішні влади, а не Росія». Медведєв також заявив в інтерв’ю:

«Ані США, ані Росія не можуть вирішити українську проблему, бо це мають зробити самі українці. Їм потрібно сісти за стіл і про все домовитися. Влада має проявити гнучкість в рамках Мінських домовленостей, прийняти ті рішення, які вона повинна прийняти, включаючи рішення, пов'язані з автономіями на Південному Сході України.

Природно, ополченці і політичні сили, які на Південному Сході діють, мають виявляти схильність до компромісу і домовитися з українською владою. І тоді на українській землі настане мир.

Якщо цього не відбудеться, то ми будемо свідками дуже сумного процесу. Він і зараз дуже сумний, але він може набрати воістину драматичного характеру».

При цьому Медведєв згадав Югославію, про яку, за його словами, «більшість молодих людей вже ледве пригадають, що така країна була на карті Європи». Він також пояснив:

«Я згадав Югославію тільки тому, що, я сподіваюся, нам через деякий час не доведеться в такому ж ключі згадувати, що було таке держава, яка називалася Україна».

Ці погрози передала прес-служба кабміну Російської Федерації.

Як інформував «Щоденний Львів», народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у п’ятницю, що російсько-терористичні війська на Донбасі створюють дві великі ударні групи для можливих атак на волноваському і приморському напрямках.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів