Поляки найгірше ставляться до росіян і арабів. Який рейтинг українців

15:21 19 листопада 2023 р.

Фото до новини

Ставлення поляків до українців стало ліпшим, ніж до війни, але гіршим, ніж відразу після її початку.

Про дослідження симпатій поляків до інших націй, яке провів Інститут ринкових і соціальних досліджень на замовлення Onet, повідомив Inpoland, пише DailyLviv.com.

Нове опитування показує, що поляки загалом цілком позитивно ставляться до американців. Однак вони мають категорично негативне ставлення до росіян та арабів.

Окрім збору відповідей, результати також порівнювали з попередніми роками. Виявилося, що найбільше симпатій (крім, звісно, до  ​самих себе – 87%), поляки мають до американців – 72% (23% – однозначно позитивно, а 49% – швидше позитивно).

Серед сусідніх народів найкраще ставлення спостерігають до чехів і словаків. 15% поляків однозначно позитивно ставляться до перших, а 48% – скоріше добре. Однозначно добре до словаків ставиться 17% опитаних , а 43% відзначають швидше позитивне ставлення. 

Читайте також: рф залякує поляків пропагандою про українських біженців

Далі в рейтингу йдуть шведи, литовці, британці, японці, французи, українці (14% однозначно добре ставиться до своїх східних сусідів, а 39% –  швидше позитивно), німці, корейці, євреї, білоруси, цигани.

За негативним ставленням поляків до народів ніяка нація не змогла перевершити росіян. 23,76% опитаних однозначно їх не люблять, а 31,68% скоріше не люблять. Наступне місце в антирейтингу посіли араби: однозначно  негативне ставлення висловили 9%, а швидше негативне –  33%.

Читайте також: Усе менше поляків хочуть допомагати українським біженцям - дослідження

Найменше негативних відповідей отримали американці та словаки (по 2% і то у варіанті «швидше негативне»).

Дані дослідження свідчать, що ставлення до українців стало ліпшим, ніж до війни, але гіршим, ніж відразу після її початку. 

Нагадаємо, ставлення поляків до українців погіршилося за останній рік. Кожен четвертий поляк змінив своє ставлення до українців на більш негативне.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів