Польща передала Україні 10 ударних вертольотів Мі-24

18:19 10 липня 2023 р.

Фото до новини

Ударні вертольоти від Польщі, протимінні кораблі від Нідерландів: як ЗСУ використають цю техніку

Польща таємно відправила Україні десяток ударних вертольотів Мі-24. Україна також отримає протимінні кораблі від Нідерландів. ЗСУ ефективно використають цю техніку на полі бою, — повідомляє «24 Канал», пише Dailylviv.com.

Про це телеканалу розповів військовий експерт, засновник БО «Реактивна пошта» Павло Нарожний. За його словами, 10 вертольотів Мі-24 — це досить серйозна кількість. Павло Нарожний зазначив, що ударний вертоліт Мі-24 може виконувати декілька ролей. Він може привозити особовий склад. Також у ЗСУ не вистачає артилерії, компенсувати це може лише авіація.

Українські захисники й раніше використовували авіацію, щоб завдавати ударів поблизу лінії фронту. Насамперед це некеровані снаряди. Вертоліт на великій швидкості підходить до лінії фронту, набирає висоту, у цей момент відстрілює некеровані ракети та повертається назад. Це прямий аналог ударів «Градами» або «Ураганами», — пояснив експерт.

Завдяки кількості пострілів, дешевим снарядам, які є на складах, ЗСУ зможуть завдавати досить ефективних ударів. Крім того, з вертольотів можна запускати керовані снаряди, наприклад, Brimstone, які передала Велика Британія. Керовані ракети призначені для знищення броньованої техніки, танків тощо.

Тим часом міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Нідерланди нададуть Україні протимінні кораблі. Відомо, що вся акваторія Чорного моря замінована.

«Якщо наші поля ми можемо розмінувати, то з російськими мінуваннями все набагато складніше. Я впевнений, що вони й самі не знають, що мінували. Це є величезною проблемою для нас, насамперед для комерційного судноплавства та експорту зерна», — сказав Павло Нарожний.

Військовий експерт наголосив, що ці кораблі для розмінування критично важливі для України.

Президенти Польщі та України вшанували пам’ять жертв Волинської трагедії

В Україну прибули пожежні мотопомпи з Польщі

68% поляків за прийняття біженців з України, але 55% проти додаткової допомоги їм, - дослідження

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів