Полковник Генштабу Олександр Голоднюк запевнив родичів бійців у відправці підмоги в Дебальцеве

01:22 18 лютого 2015 р.

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Олександр Голоднюк

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України, полковник Олександр Голоднюк
Фото: novostimira.com.ua

Перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Олександр Голоднюк повідомив у вівторок, що в Дебальцеве відправлено підмогу.

«Генштаб запевнив родичів військових у відправці підмоги в Дебальцеве», – повідомили в ніч із 17 на 18 лютого в програмі «Подробиці» телеканалу «Інтер», конкретизуючи при цьому

«Генштаб вже відправив підмогу українським військовим під Дебальцеве. Про це повідомив першй заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України – полковник Олександр Голоднюк.

Таку інформацію він надав родичам військових, мітингувальникам на трасі в Броварах близько 22.00. Однак полковник не уточнив те, з якою метою відправлено підмогу: для вивезення поранених бійців чи для розширення котла, додав лише, що українська артилерія почала вести вогонь у відповідь. Крім того, він запевнив, що міністр оборони щоранку о 9:00 через прес-секретаря надаватиме інформацію щодо ситуації в Дебальцеве.

Відзначимо, що на даний момент мітингувальники залишили трасу. Однак завтра зранку обіцяють знову зібратися під Генштабом і Адміністрацією Президента. Нагадаємо, що вчора близько 11.00 родичі солдатів, які зараз перебувають з Дебальцевого, перекрили трасу в Броварах».

Як інформував «Щоденний Львів», офіцер 128-ї бригади повідомив у вівторок з-під Дебальцевого: «Тримаємося, але складно. Якщо не приймуть якесь рішення негайно, протягом доби бригади може не існувати. Бригада може зникнути»; за даними волонтера Інни, рахунок полонених і вбитих бійців під Дебальцевим йде на сотні, волонтер фонду «Мир і Порядок» Всеволод Кожем’яко повідомив у вівторок, що Генштаб дав наказ збройним формуванням, які знаходяться в оточенні під Дебальцеве, на знищення важкої техніки й відхід, народний депутат і командир батальйону « Донбас» Семен Семенченко повідомив увечері у вівторок: «Усі останні резерви терористів кинуті під Дебальцеве».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів