Під Печерським судом поранено майданівця (відео)

14:38 10 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: batkivshchyna.com.ua

А провокатор (на фото) на дорогому автомобілі скерував його в колону протестувальників.


Відео: 5 канал

Прес-служба партії «Батьківщина» повідомляє сьогодні, 10 січня, що «невідомий чоловік характерної зовнішності намагався протаранити автомобілем колону активістів Майдану, які прямували до Печерського райсуду, де відбувається розгляд справи проти захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка». «За свідченнями очевидців, яким вдалось зафіксувати інцидент на відео, провокатор, знаходячись за кермом дорогого автомобіля, почав їхати прямо на активістів Майдану, які мирною ходою йшли до суду, – інформує також прес-служба «Батьківщини». – Наразі встановлюється особа провокатора та готується відповідна заява до міліції».

Натомість «5 канал» інформує у п’ятницю, що спалахнула сутичка, в якій один з мітингувальників зазнав тяжких поранень. Учасники акції обіцяють подати до міліції заяву разом з відеодоказом – інцидент зафільмували.

А зранку під Печерським районним судом Києва виник конфлікт і між активістами та міліцією. Близько двох сотень людей ішли до стін суду аби підтримати Власенка, але на заваді стояв кордон правоохоронців, тож мітингарі почали їх відтісняти та зрештою їм вдалося потрапити у двір установи.

Нині ситуація там спокійна. Тим часом судді залишили чинним рішення про заставу у майже 23 тисяч гривень для Сергія Власенка та продовжив ще на два місяці зобов`язання двічі на тиждень відмічатися у генпрокуратурі. Активісти називають справу проти захисника Юлії Тимошенко сфальшованою.

Як інформував «Щоденний Львів», сьогодні майданівці прорвали кордон міліції під Печерським судом, а також змусили ДАІ пропустити до них дрова та їжу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів