Під Красним Лиманом загинули 12 українських військових, а з початку АТО – 156 (відео)

11:00 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: socportal.info

За даними в. о. керівника Головного управління по роботі з особовим складом ЗСУ Олександра Розмазніна, безпосередньо в зоні бойових дій – 120.

«Штаб Майдану. Дніпропетровськ» повідомляє сьогодні, 20 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«За інформацією активістів Штабу національного захисту Дніпропетровської області,які знаходяться на Сході у місці проведення АТО, під час бойових дій біля Красного Лиману вбито 12 та поранено 25 бійців 25-ої Дніпропетровської ВДБ ЗСУ. Бої тривають. Штаб буде повідомляти про хід подій. Дистанційно Штаб національного захисту також координує процес доставки поранених у лікарні найближчих областей та долучив волонтерів для надання першої допомоги тим, хто героїчно захищає територію України від російських агресорів».

Натомість «Радіо Свобода» інформує в п’ятницю в повідомленні «Збройні сили протягом АТО втратили 156 військовослужбовців, – генерал Розмазнін»:

«Від початку антитерористичної операції на сході України до ранку 19 червня Збройні сили України втратили 156 військовослужбовців, із них безпосередньо в зоні бойових дій – 120. Про це в ефірі «Радіо Свобода» сказав виконувач обов’язків керівника Головного управління по роботі з особовим складом Збройних сил України, генерал-майор Олександр Розмазнін. Він також стверджував, що станом на ранок 19 червня кордон України з Росією перекритий (дивіться відео).

«Всі родини, хто втратив рідних і близьких, отримають грошову допомогу. Сума такої допомоги – 609 тисяч гривень, вона ділиться серед усіх родичів», – наголосив Розмазнін.

За його словами, ці дані не враховують втрати серед особового складу Національної гвардії і Державної прикордонної служби. В цих підрозділах жертв значно менше.

Протягом останньої доби українські військові втратили на сході України ще щонайменше сім людей загиблими. Про це повідомим керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов».

Як повідомляв «Щоденний Львів», керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов написав сьогодні, 20 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «За минулу добу під час боїв в районі н.п. Ямпіль та Закотне знищено близько 300 бойовиків. Втрати українських військовослужбовців 7 загиблих та 30 поранених», натомість народний депутат від фракції «Свобода» Ірина Сех заявила в четвер у своєму виступі в парламенті, що вчора загинули більше 20 військових 24-ї окремої механізованої бригади зі Львівщини, а сайт новин міста Рівне «TakeInfo.net» цитував 19 червня о 23:41 у повідомленні «Двадцять солдат із Західної України загинуло, чимало поранених, бій триває»:

«У сьогоднішньому бою на Сході України загинуло щонайменше 20 військовослужбовців 24-ї окремої механізованої бригади, також є чимало поранених. Але бій, як інформує солдат цієї військової частини, триває. Зараз якраз рота б`ється в оточенні.

– В оточені на своїй землі – це пі...ц, – не стримує емоцій співрозмовник. – Генералам буде п...а, як з парашою розберемось.

За інформацією, загинув командир батальйону й командир роти розвідки 1-ої батальонно-тактичної групи 24ОМБр».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів