Перший в історії єврей, який став чоловіком віце-президента США, закликав до боротьби з антисемітизмом

02:44 11 лютого 2023 р.

Фото до новини

Дуглас Емхоф, чоловік віце-президента США Камали Харріс, або, як його називають у США, другий джентльмен країни, виступаючи на спеціальному заході в Організації Об'єднаних Націй, закликав розширити боротьбу з антисемітизмом.

Про це повідомив Голос Америки, пише Dailylviv.com.

Дуглас Емхоф, перший в історії єврей, який став чоловіком президента або віце-президента США, заявив про необхідність глобальних зусиль у протидії антисемітизму та іншим формам ненависті. Учасники заходу, організованого постійною місією США при ООН за підтримки дипломатичних представництв Аргентини, Канади, Ізраїлю, Морокко та Великобританії, зазначили тривожне зростання антисемітизму у самих Сполучених Штатах та роль інтернету у його поширенні.

«Жахлива правда полягає в тому, що зростання антисемітизму відбувається у всьому світі, – сказала, відкриваючи засідання, Лінда Томас-Грінфілд, постійна представниця США при ООН. – Найстаріша форма ненависті знову загрожує безпеці та почуттю належності до суспільства, на яке заслуговують євреї. Цю ненависть розпалюють не лише екстремістські угруповання, але й політичні лідери, популярні знаменитості та люди, наділені владою. Ця ненависть поширюється і в режимі он-лайн, і особисто; прямо та опосередковано; відкрито і приховано. Тут, у Сполучених Штатах, чотири з десяти американських євреїв – чотири з десяти! – змушені були змінити свої звички через страх перед антисемітизмом. Тут, у Нью-Йорку, у листопаді минулого року кількість злочинів на ґрунті антисемітизму зросла на 125 відсотків».

Другий джентльмен США Дуглас Емхоф, який нещодавно повернувся з поїздки до Польщі та Німеччини, де брав участь у заходах, присвячених Міжнародному дню пам'яті Голокосту, виступив за створення найширшої коаліції для посилення боротьби з антисемітизмом.

«Усі ми повинні виступати проти антисемітизму та звертати увагу на тих, хто цього не робить, – зазначив Дуглас Емхоф. – Мовчання – не вихід. Ми маємо створювати коаліції для боротьби з цією епідемією ненависті. Ми повинні об'єднати людей усіх віросповідань та національностей. Тому що ненависть стосується кожного. І ми повинні забезпечити безпеку кожної громади. Всі повинні мати можливість жити і молитися, залишаючись кожен собою і будучи вільним, без страху і зазнаючи насильства. Загроза одній громаді – це загроза для всіх громад».

Учасники зустрічі звернули особливу увагу на роль інтернету у поширенні антисемітської риторики. Заступник генерального секретаря ООН з глобальних комунікацій Мелісса Флемінг при цьому виокремила роль відеоплатформ.

«Алгоритми, на яких побудовано роботу платформ соціальних медіа, влаштовано так, що вони вишукують та акцентують обурення, – сказала вона. – Найбільш проблематичними є відеоплатформи. Вони часто ведуть користувачів у дзеркало антисемітської конспірології, приправленої запереченням Голокосту».

З такою оцінкою погодилася і Дебора Ліпштадт, спецпосланець США з боротьби з антисемітизмом: «Ви дуже правильно сказали про соціальні медіа. Потрібно, щоб інфлюєнсери прямо сказали: Це неприйнятно! Якщо антисемітські заяви походять від спортсменів, інші спортсмени повинні засудити їх; якщо від комедійних артистів - інші коміки мають виступити з осудом. І тут не потрібно намагатися щось зрозуміти чи пояснити: немає раціонального пояснення цієї ненависті чи інших забобонів».

Учасники зустрічі домовилися зосередити свої зусилля на протидії «нормалізації ненависті» та проникненню антисемітської риторики у політичний дискурс.

Народ Ізраїлю більше ніколи не постраждає від нацистського режиму, - прем'єр-міністр

В’язнів концтабору в Освенцімі визволяли українці, – глава МЗС Польщі

Президент США відвідає Польщу, щоб надіслати сильний сигнал Україні

У небі над США збили безпілотний об'єкт завбільшки як маленький автомобіль

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів