В’язнів концтабору в Освенцімі визволяли українці, – глава МЗС Польщі

15:11 21 січня 2015 р.

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина
Фото: piswesola.pl

Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, відповідаючи на критику про те, що Путіна не запросили на відзначення річниці визволення концтабору Освенцім, зауважив, що табір визволяли українці.

Українська служба «Deutsche Welle» інформує в сьогоднішньому повідомленні «Глава МЗС Польщі: Освенцім визволяли українці»:

«Глава МЗС Польщі Гжегож Схетина, відповідаючи на критику про те, що Путіна не запросили на відзначення річниці визволення концтабору Освенцім, зауважив, що табір визволяли українці. Міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина заявив, що «це був перший український фронт і українці визволяли» концтабір в Освенцімі (Аушвіц) на території сучасної Польщі наприкінці Другої світової війни.

Про це він заявив в ефірі «Польського радіо» в середу, 21 січня, відповідаючи на запитання ведучого щодо критики в ЗМІ на адресу Варшави через те, що президента РФ Путіна буцімто не запросили на урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення нацистського концтабору Освенцім, що мають відбутися 27 січня.  Польський міністр також нагадав, що організацією заходу опікувався Музей Освенціма та Міжнародна рада Освенціма, а не польський уряд.

Він також додав, що цього року представник жодної держави не отримував персональних запрошень. Тож, російська влада, за словами Схетини, вирішила, що на цих урочистостях її не буде представляти президент.

Тим часом глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що в Москві «отримали листа від дирекції музею Освенціма зі словами: ви можете приїхати, якщо хочете», цитує в середу інформагентство dpa. «На таке запрошення просто нема що відповісти», – заявив він, наголосивши, що Москва в будь-якому разі буде представлена під час урочистостей. За даними адміністрації президента РФ, країну представлятиме глава адміністрації Сергій Іванов, повідомляє агенція».

Про це інформують на сайті Української служби «Deutsche Welle».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів