Перший Президент у Львові дав оцінку останньому

21:51 29 березня 2019 р.

Фото до новини

Рівень духовності, політичної культури, честі й совісті нинішньої влади настільки нижчі ватерлінії, що вони не зупиняться ні перед чим.


Відео: Львівський прес-клуб

Таку оцінку політичній ситуації в Україні дав сьогодні на прес-конференції у Львівському прес-клубі перший Президент України Леонід Кравчук.

- Тому, якщо ми хочемо врятувати Україну, повернути державі її силу й волю, яку вона історична має, ми повинні сказати облуді: «Ні!». А для цього кожен, хто бажає добра Україні, має стати на її захист, – переконаний він. 

Відповідь на питання, якою буде Україна – залишиться такою ж чи стане гіршою, громадянини дадуть під час виборів 31 березня, сподівається Леонід Кравчук.

Перший Президент зазначив, що під час поїздок Україною упродовж останніх кількох місяців він проводив «соціальні дослідження», просячи підняти руку тих людей, які хочуть жити в такій державі, якою вона є сьогодні. За словами президента, піднятих рук у малих чи великих залах не було ніколи.

Він пригадав одну з подій перших виборів в історії Незалежної України, коли у страшенну відлигу літня розбитою польовою дорогою бабуся з одного із сіл Тернопільщини, яка ледве ходила, забувши паспорт удома, двічі здолала шлях до виборчої дільниці, аби все ж проголосувати. А після цього важко зітхнула й умиротворено сказала: «От тепер можна спокійно й померти!»

«На усю виборчу кампанію я тоді витратив в еквіваленті $100 000, – пригадав перший Президент і зауважив. – Нині ж із такою сумою у кишені друзі Петра Порошенка ходять у ресторан». На його переконання, «до влади прийшли абсолютно порожні люди. Іхні душі наповнені лише доларами, безчестям і беззаконням. Тому нині не просто беремо участь у виборах, а здійснюємо акт справедливості. Україна більше так жити не може: або ми змінимо наше життя, аби жити на рідній землі, не виїжджаючи за кордон на заробітки, або ж залишимо усе як є. Усе залежить від нас!»  

За словами Л. Кравчука, рівень духовності, політичної культури, честі й совісті нинішньої влади настільки нижчі ватерлінії, що вони не зупиняться ні перед чим. Тому, якщо ми хочемо врятувати Україну, повернути державі її силу й волю, яку вона історична має, ми повинні сказати облуді «Ні!» А для цього кожен, хто бажає добра Україні, має стати на її захист, – переконаний він.

«Я 12 разів у своєму житті виставляв свою кандидатуру на голосування: 6 разів – як кандидат у народні депутати, тричі – як кандидат у президенти і ще стільки ж – у місцеві органи влади, За стільки спроб можна слона навчить стояти на хоботі», – пожартував він. Саме тому, – наголосив перший Президент України, – мої очі бачать те, чого недосвідчені не помічають. А я бачу небезпеку для України: влада хоче розвернути вибори на свою користь і продовжити «танцювати» – по Україні, її законах, Конституції, принижуючи нас із вами. А ми цього допустити не можемо і не маємо права».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів