Окупанти перекидають на Донбас військову техніку й боєприпаси, – Міноборони

14:00 22 січня 2020 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: ukrinform.ua

Російські окупанти використовують неконтрольовані Україною ділянки кордону, зокрема – пункти пропуску «Успенка», «Довжанський» та «Дяково», для постачання на тимчасово окуповану територію боєприпасів, озброєння та військової техніки.

Про це повідомив на брифінгу речник Міноборони Максим Праута. За його словами, «насамперед окупанти нарощують запаси артилерійських снарядів, мінометних мін, боєприпасів для реактивних систем залпового вогню і гранатометів».

Максим Праута також розповів, що до підрозділів російсько-окупаційних військ продовжує надходити поповнення з числа найманців, які були відібрані та пройшли підготовку на території РФ. Переважно це особи з бойовим досвідом або досвідом проходження служби за військово-обліковими спеціальностями снайперів, розвідників та артилеристів.

Як інформував «Щоденний Львів», міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що Україна виступає проти розведення сил по всій лінії розмежування на Донбасі, оскільки це суперечить суті Мінських угод і призведе до заморожування конфлікту, що категорично не влаштовує Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів