Один нардеп-мажоритарник, обраний у Львівській області, проігнорував міжфракційне об'єднання "Львівщина"

13:16 25 лютого 2021 р.

Фото до новини

Станом на кінець лютого 2021 року, депутати, обрані в одномандатних виборчих округах Львівської області, входять до складу рівно половини від усіх існуючих міжфракційних об'єднань Верховної Ради ІХ скликання.

Відповідно до Регламенту народні депутати Верховної Ради України мають право входити у об’єднання і неформальні групи, які статтею 60-ою документу і визначаються як міжфракційні депутатські об’єднання. 

12 народних депутатів Львівщини, обрані в одномандатних виборчих округах впродовж поточної каденції закріпили за собою членство у 48 МФО.

Про це повідомила ГМ "Опора", пише Dailylviv.

До трійки львівських депутатів, що входять до найбільшої кількості об’єднань, увійшли Тарас Батенко – є членом 20 об’єднань та співголовою трьох з них – «Львівщина», «За українську науку» та «Intermarium», Юрій Камельчук – є членом 18 об’єднань, Павло Бакунець – є членом 15 об’єднань. 

Співголовою МФО «Цінності, гідність, родина» та головою МФО «Енергетична незалежність України та безпека» є Михайло Бондар, який загалом входить до 10 об'єднань. 

До складу 9 МФО входять Микола Княжицький, який також є співголовою об’єднання «Карпати» та «Спроможні громади – сильна Україна», і Галина Васильченко, яка співголовує у МФО «Львівщина». 

Ще до загалом 7 об’єднань входять Андрій Лопушанський та Наталія Піпа, яка є співголовою МФО «За гідне життя паліативних хворих». 

До найменшої кількості МФО серед львівських обранців входять Орест Саламаха та Ярослав Дубневич – обидва є членами 6 об’єднань, Ярослав Рущишин – належить до складу 5 МФО та є співголовою об’єднання «Карпати». 

Об’єднанням, яке «згуртувало» у складі найбільшу кількість депутатів-мажоритарників – 11 – є МФО «Львівщина», створене у вересні 2019 року з метою «відстоювання інтересів громад Львівщини». 

До його складу з нез'ясованих причин не увійшов тільки Андрій Кіт, обраний у Львівській області в одномандатному виборчому окрузі №126.

Працівники Zik, NewsOne і 112 Україна купили телеканал у директора НТА

У Львові націоналісти пікетували підприємства "гаманця Медведчука": є затримані поліцією (відео)

Українська Гельсінська спілка з прав людини вважає вирок Стерненку політично вмотивованим

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів