Новий міністр оборони Німеччини: що про нього відомо

11:50 17 січня 2023 р.

Фото до новини

Борис Пісторіус у майбутньому очолить Міністерство оборони.

 За інформацією SPIEGEL, міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії переходить у відомство від Крістіне Ламбрехт, яка раніше подала у відставку, пише Dailylviv.com.

Після відставки Крістін Ламбрехт тепер посаду міністра оборони займає Борис Пісторіус . Ламбрехт оголосила в письмовій заяві в понеділок вранці, що йде у відставку з поста міністра оборони .

Давно кажуть, що Пісторіус має федеральні політичні амбіції. У 2019 році він балотувався разом із саксонським міністром Петрою Кеппінг у федеральні президенти СДПН – проти Олафа Шольца, зокрема. У 2017 році він відповідав за внутрішню безпеку в тіньовому кабінеті тодішнього кандидата в канцлери Мартіна Шульца.

Через свою пряму мову Пісторіус вважався одним із найпопулярніших міністрів у Нижній Саксонії. Останніми роками він також був найпомітнішим з міністрів внутрішніх справ СДПН, добре співпрацюючи з органами безпеки, добре обізнаний у політиці щодо біженців і досить конфронтативний з колегами з Союзу. Він неодноразово розставляв популярні внутрішньополітичні акценти, чи то в боротьбі з хуліганами, чи в дебатах про ісламістські загрози чи в питаннях депортацій.

Але Пісторіус не цурався конфліктів у СДПН. Коли влітку 2020 року лідер партії Саскія Ескен говорила про «латентний расизм» у лавах сил безпеки , він виступив проти неї та відкинув розповідь Ескена як неправдиву. Вона виставляє понад 300 000 поліцейських у Німеччині «невиправданій загальній підозрі».

Міністр внутрішніх справ у Нижній Саксонії з 2013 року

У новому офісі на Пісторіуса чекають величезні завдання. Стан війська жалюгідний, а з огляду на напад Росії на Україну виникає нагальна потреба у реструктуризації Бундесверу (докладніше про це читайте в поточній обкладинці SPIEGEL тут ). Міністерство оборони також вважається дуже стійким до змін.

З призначенням Пісторіуса уряд більше не є гендерно збалансованим. Канцлер Олаф Шольц на початку свого терміну на посаді сказав, що чоловіки та жінки складають половину один одного в суспільстві – і тому жінки також повинні мати половину повноважень. У коаліції «Світлофор» ще до того, як було оголошено про нове призначення , у СДПН пролунали голоси про те, що паритет потрібно підтримувати. Якщо Шольц захоче зберегти паритет, знадобиться ще одна перестановка в кабінеті.Пісторіус, 1960 року народження, з 2013 року обіймає посаду міністра внутрішніх справ Нижньої Саксонії. З 2017 року він є членом парламенту землі в Ганновері. З 2006 по 2013 рік він був мером Оснабрюка. Він овдовів і має двох дочок. Донедавна він перебував у стосунках із Доріс Шредер-Кепф, колишньою дружиною колишнього канцлера Герхарда Шредера. Пісторіус приєднався до СДПН у 1976 році.

На відхід Ламбрехта з поста міністра оборони натякнула низка помилок і збоїв. За інформацією SPIEGEL, вона повідомила канцлеру Шольцу 3 січня  , що хоче відмовитися від посади. Шольц заявив у понеділок, що у нього є "чітке уявлення" про те, як все має тривати з точки зору персоналу. Мабуть, він мав на увазі Пісторіуса. 

Партія Шольца цілковито переглядає своє ставлення до Росії і називає чотири помилки

Німців залякали ядерними ударами Росії по трьох цілях: Берлін, Рамштайн, Бюхель

Німеччина прийме рішення про постачання Leopards перед Рамштайном

Німеччина оновила список допомоги Україні

Німеччина обіцяє швидке постачання запчастин для відновлення енергетики України

Американські інструктори починають в Німеччині розширені навчання українських військових

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів