Норвегія передасть Україні 10 мостів

12:51 14 грудня 2022 р.

Фото до новини

Російські бойові дії знищили важливі частини інфраструктури в Україні, зокрема кілька сотень мостів і 25 100 кілометрів доріг.

Норвегія передасть Україні 10 мостів, щоб допомогти відновити нормальне сполучення у регіонах, де мости, зруйновані внаслідок бойових дій, пише Norway Postsen, інформує Dailylviv.com.

Загальна вартість мостів – 30 млн. норвезьких крон (близько 3 млн. доларів США). Конструкційні елементи повезуть в Україну 32 трейлерами, перший з них уже вирушив у дорогу у вівторок, 13 грудня.

– Щоб доставити їжу, воду та ліки, а також поранених українців до лікарні, Україна повністю залежить від функціонування дорожньої мережі, - каже міністр закордонних справ Норвегії Аннікен Гюітфельдт. – Війна в Україні може тривати довго, і ми готові довго робити свій внесок

– Ми знаємо, що ці мости допоможуть Україні, – сказав міністр транспорту Норвегії Йон-Івар Нігорд. – Війна в Україні вимагає від Європи бути разом. Ми хочемо зробити свій внесок.

За доставку мостів відповідає Норвезьке управління державних доріг. Мости, загальна вартість яких становить 30 мільйонів норвезьких крон, фінансуються з гуманітарного бюджету Міністерства закордонних справ.

Німеччина і Норвегія хочуть, щоб НАТО захистило підводну інфраструктуру

Норвегія передала Україні 22 артустановки з боєприпасами та запчастинами

Військові Норвегії охоронятимуть підводний газогін від диверсантів

70 норвезьких інструкторів навчають українських військових

Україна отримала від Норвегії зенітно-ракетні комплекси Містраль

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів