Німці проти постачання Україні крилатих ракет Taurus - опитування

18:13 16 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Більшість громадян Німеччини підтримує спротив канцлера у справі постачання Україні крилатих ракет Taurus

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Більшість німців підтримує рішення канцлера Олафа Шольца не постачати Україні крилатих ракет Taurus. В опитуванні, яке провів інститут дослідження громадської думки YouGov на замовлення агентства dpa, 55 відсотків громадян схвально висловилося стосовно цього рішення очільника уряду, а лише 26 відсотків визнало його неправильним.

Читайте також: Дві причини, з яких Шольц блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus

Особливо сильно підтримують позицію канцлера виборці правої партії «Альтернатива для Німеччини» — 79 відсотків. Далі — прихильники «Соціал-демократичної партії Німеччини» — 59 відсотків, ліберальної «Вільної демократичної партії Німеччини» — 57 відсотків і християнсько-демократичного об’єднання «Християнсько-демократичного союзу» і «Християнсько-соціального союзу» — 53 відсотки та Лівиці — 49 відсотків. Серед виборців Зелених 40 відсотків вважають це рішення слушним, а 34 відсотки — помилковим.

На початку жовтня канцлер Німеччини Олаф Шольц прийняв рішення поки що не постачати в Україну крилатих ракет дальністю 500 кілометрів. Україна попросила про надання цієї зброї ще в травні, щоб могти атакувати російські позиції далеко за лінією фронту.

Нагадаємо, нещодавно канцлер Німеччини Олаф Шольц підтримав зміцнення військової сили Києва, але без швидкого вступу до НАТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів