Німеччина обмежить підтримку українським біженцям

13:43 27 вересня 2023 р.

Фото до новини

Остання інформація Мінфіну не покращить настроїв

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Багатьох землях Німеччини погіршується ситуація з напливом мігрантів. Попри це, наступного року уряд Олафа Шольца має намір удвічі скоротити федеральні кошти на інтеграцію біженців. Представники місцевої влади вважають, що канцлер ставиться до їх занепокоєння «з великою зневагою». 

Протягом кількох місяців прем’єр-міністри федеральних земель вимагали більше коштів, щоб розвантажити місцеві органи влади перед обличчям міграційної кризи. На їхню думку, листопадовий саміт щодо біженців за участю канцлера має принести не просто «високі запевнення». Остання інформація Мінфіну не покращить настроїв.

У 2024 році уряд планує скоротити кошти, які виділяються на інтеграцію іммігрантів, додає він – головним чином через інфляцію та економічне уповільнення. Загалом його планують скоротити з трьох з половиною до приблизно півтора мільярда євро. «Ці плани є неприйнятними, принаймні вони не передвіщають швидкого прориву в дискусії між Берліном і місцевими органами влади », — прогнозує щоденна газета Kölner Stadt-Anzeiger.

Німецький уряд також має намір обмежити підтримку мільйона українських біженців.

Новий міністр оборони Британії оселив у себе вдома сім'ю українських біженців

У Польщі закрили найбільший в країні центр приймання українських біженців

Більшість українських біженців у Чехії планують залишитися в країні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів