Німеччина не перевірятиме прохачів притулку так ретельно, як раніше

13:59 15 листопада 2023 р.

Фото до новини

Німецьке відомство з питань міграції скоротило кількість перевірок для прохачів притулку.

Про це інформує Bild, пише DailyLviv.com.

Федеральне відомство з питань міграції (BAMF), як вдалося з'ясувати BILD, більше не перевірятиме прохачів притулку так ретельно, як раніше. Це пов'язано з величезним напливом заявок про надання притулку.

"Це добре продумані і дуже конкретні заходи, які підвищать ефективність обробки документів, не призводячи до зниження рівня безпеки", - заявили в BAMF, зазначивши, що зараз у переважній більшості випадків тривалість процедури становить трохи понад чотири місяці.

Читайте також: У Німеччині потроїлися чоловіки-біженці з України

Втім, далеко не всі політики згодні з позицією відомства з питань міграції — у Бундестазі міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер зазнала масової критики.

«Федеральний уряд зараз, очевидно, знижує стандарти якості, аби прискорити процедуру надання притулку. Але менший контроль означає більше можливостей для обману і, що ще гірше, для [отримання притулку] злочинцями та навіть терористами», — ділиться у розмові з BILD заступник голови парламентської фракції ХДС/ХСС Андреа Ліндхольц.

За її словами, в умовах, коли «в центрі уваги знову знаходиться ісламістський тероризм, а Москву підозрюють у використанні міграції для дестабілізації ЄС», відмовлятися від ретельної перевірки прихильників притулку небезпечно.

Читайте також: У Німеччині говорять про депортацію людей, які святкують вбивства мирних громадян в Ізраїлі

BILD ознайомився з новою директивою BAMF: у ній, зокрема, йдеться про те, щоб відмовитися від розпізнавання діалектів та перевірок телефонів. При цьому арабські діалекти можна розпізнати і таким чином перевірити, чи справді прохачі притулку є вихідцями з місцевості, про яку вони повідомили в заяві.

Як повідомляв DailyLviv.com, Німеччина обмежить підтримку українським біженцям.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів