Ні кроку назад, позаду Москва! - євроінтеграційне гасло України

22:08 21 вересня 2013 р.

Якщо Україна буде асоційованим членом Євросоюзу, її відносини з Росією будуть тільки кращими, а не гіршими, заявив у ході 10-ї щорічної Ялтинської зустрічі YES екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.

"Вашим гаслом і розумінням вашого нинішнього становища повинна бути популярна фраза з радянського кіно - "Ні кроку назад, позаду Москва!", - напівжартома зауважив екс-президент Польщі.

Крім того, екс-голова Європейського парламенту Пет Кокс заявив, що в доповіді наглядової місії Європарламенту, у складі якої він і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський, може бути два слова: "Завдання виконано".

"Ми сподіваємося на успіх. Багато хто у нас сьогодні запитував, чи написали ми звіт (Місія Кокса-Кваснєвського повинна підготувати звіт, на основі якого Європарламент визначить свою позицію щодо підписання Угоди про асоціацію з Україною - ред.). Я хотів би скласти звіт з двох слів: завдання виконано", - заявив Кокс.

***
 
Учора, 20 вересня, у Лівадійському палаці розпочала роботу 10-а Ялтинська щорічна зустріч Україна і світ в епоху змін: фактори успіху. Протягом трьох днів понад 250 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорять основні глобальні виклики та їхній вплив на Україну, Європу і світ.

Ялтинська європейська стратегія (YES) - найбільший на Сході Європи суспільний інститут публічної дипломатії, який підтримує відкритий і рівноправний діалог з глобальних проблем між Європейським Союзом, Україною, Росією та іншими країнами. Це незалежна організація, яка була заснована в 2004 році українським бізнесменом та громадським діячем Віктором Пінчуком.

За матеріалами сайту Кореспондент.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів