Нардепи стали співучасниками кіберзлочинів, – РНБО

14:15 12 липня 2017 р.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що парламентарі стали співучасниками кіберзлочинів проти власної країни.

За словами секретаря РНБО, багато підприємств та організацій ще досі повністю не отямились від масштабної кібератаки 27 червня. Олександр Турчинов також зазначив:

«Протидія кібервійні, яка є складовою гібридної агресії РФ проти нашої країни, потребує мобілізації як відповідних державних структур, так і значних фінансових та інтелектуальних ресурсів. Кібернетичним та інформаційним загрозам неможливо ефективно протидіяти без законодавчого врегулювання багатьох питань в цій сфері.

Секретар РНБО додав: «У вівторок проект Закону України «Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері» навіть не був включений до порядку денного. Депутати, які працюють декілька днів на місяць, мабуть дуже втомились, і з наступного тижня йдуть у кількамісячну чергову відпустку. Вчора вони навіть не спромоглися включити до порядку денного закон, який має ключове значення для кіберзахисту держави. Ті депутати, які не голосували за захист власної країни, прикриваючи свої деструктивні дії та бізнес-інтереси порожнім популізмом і демагогією, є співучасниками кіберагресії проти України».

За словами секретаря РНБО, з наступного тижня до середини вересня парламентарі планують роз'їхатись на відпочинок, «залишивши країну відкритою для нових кібератак та інформаційних провокацій». Олександр Турчинов додав: «До речі, у депутатів також немає часу розглянути у другому читанні Закон 2126а «Щодо основних засад забезпечення кібербезпеки», який вже декілька місяців перебуває у ВРУ».

Крім того, секретар РНБО відмітив, що більшість, яка сформувалась з Опоблоку та популістських фракцій парламенту, відмовилась також підтримувати і закон, що мав поставити фільтр для отримання українських біометричних закордонних паспортів колаборантами та агентами російських спецслужб, які маскуються під громадян-патріотів, що перебувають на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу.

Про це повідомили сьогодні, 12 липня, в прес-службі Ради національної. безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів