На Львівщині відзначили День пам’яті і примирення

13:42 8 травня 2022 р.

Фото до новини

Cьогодні, 8 травня, Львівщина відзначає День пам’яті і примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише це Dailylviv.com.

Представники влади і громадськість поклали квіти та запалили лампадки біля Пам'ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг- 328».

 На заході був також присутній начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

 «У День пам’яті і примирення ми дуже часто повторюємо слова ніколи знову. Свого часу це повторяла вся Європа, але зараз у самому її центрі відбувається геноцид українського народу. Це знищення відбувається лише через те, що ми українці, тому нам потрібно берегти не лише пам’ять тих буремних років Другої світової війни, але і пам’ятати кожного убитого українця від рук російських військових під час теперішнього вторгнення армії рф. Гідність та демократію, як головні європейські цінності можна боронити лише зі зброєю в руках, яка нам необхідна сьогодні та зараз. Кажучи: «ніколи знову», я хочу, щоб ми перемогли та запанував мир, але лише після нашої перемоги», – сказав очільник області.

 Священнослужителі провели екуменічну панахиду та спільно виконали гімн України і духовний гімн України «Боже великий єдиний».

7-9 травня на Львівщині: начальник ЛОВА пояснив, як діяти

Мер Львова закликав виходити на вулиці 8-9 травня під українськими прапорами: у Берліні - також

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів