На Львівщині проводжають в останню путь загиблих майданівців (відео)

17:40 23 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

У неділю в Старому Ярі на Яворівщині прощалися з Романом Вареницею, а в обласному осередку відправили молебен за упокій душ усіх убитих активістів.


Відео: «Телеканал новин «24»

Тисячі людей віддали в Старому Ярі на Яворівщині шану Роману Варениці, який загинув 20 лютого в Києві, на Євромайдані від кулі снайпера. Церковне подвір’я та дороги до нього були устелені лампадками пам’яті.

З усієї Львівщини люди приносять вінки та кошики квітів, щоб віддати останню пошану захисникові справедливої України, який пожертвував за кращу долю для свого знедоленого народу власне життя. Приїхали з Новояворівська й колишні вчителі Романа та колеги-освітяни його матері Ганни Іванівни, яка зараз – на пенсії, відтак перебралася з міста на малу батьківщину. Педагоги згадували, яким Роман Варениця був добрим учнем у школі: не лише добре навчався, але й мав загострене почуття справедливості.

А священик, отець-декан Степан наголошував на доброму християнському вихованні цього сміливця мамою Ганною й татом Михайлом: молодий українець не пошкодував життя, відстоюючи рідну державу та свій багатостраждальний народ. Мешканці Новояворівська розповідають про те, як Роман рвався в Київ: підсів в автобус з активістами-яворівчанами у Львові, вибігши з роботи. І дуже радів, що таки залишили друзі одне вільне місце – для нього.

«Не знав, бідолаха, а може й відчував, що їде назустріч своїй смерті», – плаче сусідка Романа – Тетяна.

Зі слів мешканки Старого Яру Марії, коли Ганна й Михайло Варениці почули про смерть сина – враз почорніли обоє від горя. Адже Роман батькам спочатку не признався, що їде в Київ. Думали, що він – у Львові, на роботі. Це вже з дороги він потелефонував рідним: не переживайте, я мушу так зробити…

«Михайло відразу поїхав у Київ. Навіть уявити страшно картину, як батько притуляв до грудей мертве тіло сина…», – втирає сльози сусідка.

Нагадаємо, що 20 лютого страшна звістка облетіла Яворівщину: серед загиблих новітніх українських героїв у Києві снайперські кулі обірвали життя 36-літнього Романа Михайловича Варениці та 32-річного Віталія Миколайовича Коцюби. Обидва поїхали в столицю рятувати Україну та наш стражденний народ з міста Новояворівська Яворівського району Львівської області. Роман Варениця – родом з села Старий Яр, Віталій Коцюба народився у селі Вороблячині Яворівського району, а обидва проживали в Новояворівську.

Натомість у Львові сьогодні, 23 лютого, відправили на площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку молебен за упокій душ загиблих активістів Майдану. Зі сцени священики відправили богослужіння. При цьому вони закликали пам'ятати про загиблих «по той бік барикад», адже є інформація, що снайпери стріляли в обидва боки. 

На площі зібралось близько десяти тисяч людей. Після молебну вони скандували «Герої не вмирають!». 

Велика кількість людей прийшла зі св

чками, які ставили поруч зі сценою і на краях площі.  Поруч зі сценою організатори встановили меморіал з іменами загиблих і фотографіями.

За матеріалами львівських ЗМІ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів