На Донбасі «проводять санітарний буфер між воюючими сторонами», – Луценко

11:11 7 жовтня 2014 р.

Межі буферної зони на Донбасі за версією російського видання «Коммерсантъ»

Межі буферної зони на Донбасі за версією російського видання «Коммерсантъ»
Фото: «Коммерсантъ»

Радник Президента України Юрій Луценко спростував інформацію про «делімітація кордону між Україною й «ДНР» та «ЛНР».

«Делімітація кордону між Україною і «ДНР» та «ЛНР» не проводиться», – запевнив в ефірі телеканалу «ICTV» радник Президента України Юрій Луценко.

«Зараз приїхали військові фахівці з Росії, під наглядом військових фахівців з Франції, Німеччини проводять санітарний буфер між воюючими сторонами... Ми розводимо артилерію на 30 км, але не поступаємося жодним кілометром землі. Ніякого внутрішнього кордону по Донецькій області не проходить. Там проходить лінія оборони», - заявив Юрій Луценко.

За його словами, вже на 80% готові оборонні споруди – окопи, блиндажі, бетонний настил і колючий дріт. Луценко також зазначив, що створення буферної зони дозволить не побоюватися артобстрілів.

Телеканал «112 Україна», який передає це повідомлення, також нагадує: «3 жовтня в Україну прибула міжнародна місія для делімітації 30-кілометрової зони безпеки на Донбасі. Раніше в АТЦ повідомляли, що представники ОБСЄ в Маріуполі готові приступити до делімітації буферної зони».

Як інформував «Щоденний Львів», журналіст Микола Іващенко заявив, що захід Донбасу, «схоже, готуються здавати терористам» – звідти виводять батальйони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів