МЗС України заявило, що не вимагає від громадян України спеціальних дозволів на виїзд за кордон

18:50 10 травня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні пресслужба Міністерства закордонних справ України надіслала роз'яснення Києва щодо інформації посольства Великої Британії у Фейсбуці.

У зв’язку з інформацією, яку опублікувало посольство Великої Британії на сторінці Facebook щодо нібито необхідності отримання дозволів МЗС на виїзд громадян України за кордон, Міністерство закордонних справ України повідомляє про таке:  

"Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень щодо виїзду громадян України за кордон. 

В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні Уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення.

У цьому контексті МЗС інформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні щодо тих пунктів пропуску через державний кордон, які тимчасово не працюють. 

Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало.

В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні.

При цьому, звертаємо Вашу увагу, що посольство Великої Британії внесло зміни до свого допису щодо зазначеного вище.

Просимо врахувати зміни у дописі посольства Великої Британії і відповідь прес-служби МЗС у цьому зв'язку".

"Щоденний Львів" повідомляв, що українців випускатимуть на заробітки за кордон лише з тримісячним контрактом, сезонні працівники з України не зможуть їхати в Британію, а таким "планом Шмигаля" Україна через 70 літ вдарила по "плану Шумана".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів