"Планом Шмигаля" Україна через 70 літ вдарила по "плану Шумана"

17:17 10 травня 2020 р.

Фото до новини

Українські урядовці у 2020 році показали, що не розуміють політичної та економічної сутності Європейського Союзу.

Багато хто думає, що ЄС був суто економічним об’єднанням вугілля та сталі, але план Шумана містив тонкий механізм післявоєнного стримування і мав усі ознаки політичного документа. Про це пише МЗС України на своїй сторінці у ФБ.

Ця декларація також стала унікальним прикладом досягнення міждержавного примирення та подолання історичних протиріч шляхом об’єднання базової промисловості, що особливо важливо як прецедент колективного солідарного розв’язання військових конфліктів.

Принцип спільного управління базовими виробництвами заклав не тільки міцну економічну основу ЄС, а й створив запобіжники майбутнім військовим конфліктам на теренах Європи.

З іншого боку, Робер Шуман заклав міцне економічне підґрунтя для цього Союзу, а також закріпив ідею його постійного та послідовного зростання.

Проект «Європейської федерації» був покликаний модернізувати виробництво, створити однакові умови для ключових секторів на спільному ринку, розвивати спільний експорт, а також поступово гармонізувати ринок праці.

У Декларації відзначено: «Європа не буде утворена відразу або за єдиним планом. Вона буде побудована конкретними досягненнями, які і створюють фактичну солідарність». Саме принцип солідарності сьогодні як ніколи є актуальним для Європи, адже питання енергетичної безпеки, колективного реагування на кризи та гібридні загрози є наразі ключовими викликами європейському проекту.

Майбутнє України – в Європейському Союзі. Україна має значний індустріальний, людський та технологічний потенціал, який стане у нагоді вже у найближчому майбутньому – у період постпандемійного відновлення не тільки окремих держав-членів ЄС, найбільш постраждалих від цієї кризи, але і Євросоюзу в цілому.

Відновлена динаміка діалогу ЄС з державами Західних Балкан надихає Україну на прискорення виконання обов’язкових умов не тільки для максимальної секторальної інтеграції, але і – у майбутньому – членства в ЄС.

На цьому допис МЗС України закінчився. У ньому ні слова про інший план - "план Шмигаля", який передбачає не випускати з України в ЄС заробітчан, які не мають бодай тримісячних контрактів на офіційне працевлаштування. План антиконституційний, такий, що порушує і Конституцію України, і Декларацію ООН про права людини. Про який рух України до ЄС можна говорити з таким нерозумінням елементарних основ громадянських прав? Дуже ймовірно, що таке урядове обмеження закінчиться судовим позовом і міжнародною ганьбою. 

Українців випускатимуть на заробітки за кордон лише з тримісячним контрактом.

Сезонні працівники з України не зможуть їхати в Британію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів