Міністри оборони 40-ка країн створили контактну групу зі самооборони України

20:15 26 квітня 2022 р.

Фото до новини

США та союзники сформували контактну групу, яка збиратиметься щомісяця для обговорення стратегії України щодо захисту від російської агресії.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на полях зустрічі глав Міноборони країн НАТО на базі Рамштайн у Німеччині, передає кореспондент УНН, пише Dailylviv.com.

"Я з гордістю оголошую, що сьогоднішні збори стануть щомісячною контактною групою з самооборони України. Контактна група стане інструментом для країн доброї волі, щоб активізувати наші зусилля, координувати нашу допомогу та зосередитись на перемозі у сьогоднішній боротьбі та боротьбі, яка має бути", - сказав голова Пентагону.

За його словами, щомісячні зустрічі можуть бути особистими, віртуальними чи змішаними, і всі вони сприяють "прозорості, інтеграції та діалогу, який ми бачили сьогодні".

Остін нагадав також, що Німеччина сьогодні оголосила, що відправить Україні 50 зенітних бронемашин. Ця заява прозвучала через день після того, як уряд Великої Британії оголосив, що надасть Україні додаткові зенітні засоби, сказав Остін.

"І це дуже важливо. Ми бачимо все більше і більше щодня. І я аплодую всім країнам, які піднялися та піднімаються, щоб задовольнити цей запит", - сказав міністр.

Він зазначив, що "найближчі тижні матимуть вирішальне значення для України".

Нагадаємо, сьогодні на базі Рамштайну в Німеччині розпочалася історична зустріч міністрів оборони близько 40 країн із озброєння України. Там міністр оборони США Ллойд Остін запевнив, що союзники України "продовжать рухати небо та землю", щоб виконати запити Києва щодо оборони на тлі того, як війна входить у нову фазу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів