Масове стягування російської військової техніки до українського кордону триває

17:34 27 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: thekievtimes.ua

Інтернет-видання «The Kiev Times» опублікувало в четвер фоторепортаж про це.

«The Kiev Times» повідомляє сьогодні, 27 березня, що жителі прикордонних регіонів Росії та України спостерігають і фотографують підвищену концентрацію військових двох країн у прикордонних районах. Опублікувавши фоторепортаж про це, видання також розповідає:

«Сьогодні центром військових новин стало маленьке містечко Новозибков Брянської області.

Новозибківський район Брянщини знаходиться на стику України, Росії та Білорусі.

Впродовж останніх декількох днів там відзначалося посилене перекидання військ і їх розміщення з усіма заходами маскування по навколишніх лісах. Частина бронетехніки і автомобілів перекидається через Новозибков в Климов – селище і найближча до України залізнична станція.

Хоч вважається, що зараз ніяких великих маневрів оперативного командування «Захід» в Брянській області немає, російські війська перекидаються в глухий кут Брянщини. З району Новозибков – Клімов відкривається найкоротший шлях на Чернігів і Київ.

Але характер зосереджуваних військ говорить про можливу військову операцію. На станції Новозибкова регулярно розвантажуються вантажні автомобілі.

А ось бронетехніка їде у прикордонний Климов. Жителі Новозибкова регулярно бачать і фотографують військову техніку на залізничних платформах, що проходять через їхнє місто.

Серед зразків військової техніки, яка проїхала через Новозибков, сьогодні звертає на себе увагу машина «психологічної війни» з звукопідсилювальної установкою (на шасі БРДМ). Зараз можна сказати, що в Новозибков-Клімов перекидається важка механізована бригада російської армії.

У її складі знаходяться танки Т-72, бойові машини піхоти БМП-2, рухливі зенітно-ракетні гарматні комплекси «Тунгуска». Крім того, в бригаду входять численні автомобілі підтримки та забезпечення – від спеціальних заряджаючих вантажівок до санітарних машин.

З українського кордону в Чернігівській області розбитий похідно-польовий табір однієї з механізованих бригад ЗС України. Вона належить оперативному командуванню «Північ»

У складі бригади є танки Т-64, БМП-2, рухливі зенітно-ракетні гарматні комплекси «Тунгуска», бронетранспортери і численні вантажні автомобілі забезпечення. Крім того, поруч з польовим табором розгорнуть похідно-польовий госпіталь.

Особовий склад бригади зараз зайнятий інженерним облаштуванням позицій бригади та налагодженням похідно-польового побуту. У бригадному таборі зараз діє режим добового триразового гарячого харчування. Як довго механізована бригада буде перебувати на позиціях в полях і лісах Чернігівщини – військова таємниця».

Фоторепортаж «The Kiev Times»: http://thekievtimes.ua/society/345707-rossiya-vse-zhe-reshila-nachat-vojnu-fotopodtverzhdenie.html

Як повідомляв «Щоденний Львів», російське ЗМІ стверджує, що Янукович оголосить військову операцію проти нової влади в Україні, колишній міністр оборони та екс-секретар РНБО Євген Марчук заявив у четвер, що найближчі два дні – найкритичніший момент в історії України, військова розвідка США попередила американський Конгрес, що ймовірність військового вторгнення Росії в Україну вища, аніж вважалося раніше, колишній перший заступник начальника Генштабу застерігає, що Путін готує вторгнення в Україну, керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» конкретизує, що Путін готує вторгнення по всьому фронту – від Чернігова до Донецька, до українського кордону стягують елітні російські танкові дивізії, а російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер зауважує: якщо Путін планує захопити Схід і Південь України, тоді часу в нього обмаль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів