Львівський суд відправив Медведчука під варту. Без права застави

19:45 16 квітня 2022 р.

Фото до новини


Фото: Олександр Синиця, УНІАН

Сьогодні, 16 квітня, Личаківський районний суд Львова обрав куму Володимира Путіна Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє Личаківський суд Львова, пише Dailylviv.com.

"Сьогодні слідчий суддя Личаківського районного суду м. Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань, яке погоджене Генеральним прокурором, та обрав народному депутату України Медведчуку Віктору Володимировичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою",- йдеться в повідомленні суду.

Суд зазначає, що Медведчук, якого підозрювали у державній зраді та інших злочинах, мав перебувати під домашнім арештом, але 26 лютого залишив своє місце проживання.

"За даними клопотання, Медведчуку В.В. повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.28 ч.1 ст.111 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.258-3 КК України.

10.01.2022 року Печерським районним судом міста Києва до підозрюваного Медведчука В.В. застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з забороною залишення свого житла за адресою: м. Київ ….., цілодобово.

Разом з тим, 26.02.2022 працівниками поліції виявлено відсутність Медведчука В.В. за вказаною адресою проживання, чим встановлено факт порушення Медведчуком В.В. покладених нього ухвалою слідчого судді обов’язків",- зазначають у суді.

У зв’язку з тим, що місце знаходження підозрюваного Медведчука В.В. було невідоме, 02.03.2022 орган досудового розслідування оголосив Медведчука у державний, міждержавний та міжнародний розшук.

Нагадаємо, що суддя Личаківського районного суду м. Львова 18.03.2022 року заочно застосував до Медведчука запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

12.04.2022 року підозрюваного Медведчука В.В. було затримано, а 14.04.2022 року  доставлено до органу досудового розслідування.  

Засідання суду провели в режимі відеоконференції.

Захист Медведчука може оскаржити це рішення суду.

Нагадаємо, народного депутата, голову політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кума Путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Зеленський запропонував, що можна зробити з Медведчуком

Майно зрадника медведчука вже працює на захист України, - РНБО

У дружини Віктора Медведчука вилучили квартири, автомобілі, картини: їх продадуть на користь України

Осіб, підозрюваних у державній зраді і співпраці з агресором, триматимуть під вартою: не так, як Медведчука

Путін дав 5 мільярдів доларів на п'яту колону в Україні: кому

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів