Кримський варіант в Афганістані: в українських військових забирають зброю

17:50 17 серпня 2021 р.

Фото до новини

«Талібан» забрав в українських солдатів їхню зброю і застеріг не намагатися чинити опір, тому що вони будуть говорити з ними «по–іншому».

12 українських військовослужбовців-контрактників застрягли на базі поблизу Кабулу в Афганістані, повідомили у вівторок українські ЗМІ. Таліби вимагали від них здати зброю. Також є інформація про заблокованих українців в інших афганських базах. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Один із українців, що перебуває на базі під Кабулом, розповів про ситуацію порталу Liga.net. За його словами, там застрягло 12 українців, а інші громадяни України – на інших базах.

«Прийшли (таліби) і сказали повернути їм зброю. Ми сказали, що поки ми тут, ми не відмовимося від зброї. Вони прогнали нашу стару охорону, а самі стали замість неї», – сказав він. Наразі «Талібан» не випускає українців з бази, додав український військовий.

Одна із сестер військових розповіла «24 каналу», що «Талібан» забрав у солдатів їхню зброю і застеріг не намагатися чинити опір, тому що вони будуть говорити з ними «по–іншому». За її словами, всі американці з бази були евакуйовані. Крім українців, там залишилося понад 40 чоловіків, у тому числі грузини, румуни та болгари.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко сказав, що міністерство знає про приблизно 12 українців на базі під Кабулом. Він додав, що посольство контактує з ними і дасть вказівки щодо подальших кроків, як тільки буде можливість евакуюватися.

Стрімкі події в Афганістані, коли таліби щвидко захопили майже всю територію країни, де в чому нагадують події окупації-анексії Росією Криму у 2014 році. 

Генштаб ЗСУ знищив записи військових про незаконну анексію Криму в 2014 році

Російські війська ввели в Крим через інсценовану стрілянину й «липові» жертви (відео)

Українські військові залишають об'єкти тактичної групи «Крим»

Дніпропетровські десантники залишили Крим зі зброєю й технікою (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів