Російські війська ввели в Крим через інсценовану стрілянину й «липові» жертви (відео)

19:01 2 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravda.com.ua

Путін просив Раду Федерацію про введення військ в Крим після того, як в ефірі російського ТБ показали нібито загиблих російських військових внаслідок стрілянини біля Ради міністрів Криму у Сімферополі.


Відео: Emma Harding

Сюжет про стрілянину «українських бойовиків» із закритими обличчями та тіла російських військовослужбовців, які нерухомо лежали на дорозі, показали на російському телеканалі «Вести». «О 15:20 біля будівлі Кабміну АРК в Сімферополі пролунали автоматні черги .... Біля Будинку Профспілок в 50 метрах від Кабміну залягли невідомі люди в чорній формі, з чорними масками на обличчях і білими пов'язками на руках», – зазначає журналіст «Вістей».

«Вони стріляли по натовпу і Дому Профспілок . Потім ... вони почали застрибувати у жовті автобуси «Богдан» ... Мабуть , автобуси були викрадені, тому що на одному з них був напис»Зоопарк», – наголошується в сюжеті. Також кореспондент зазначає, що «постраждали і журналісти, але серйозно ніхто не поранений, проте це зайвий раз свідчить про те, що в Криму знаходяться провокатори, які бажають дестабілізувати обстановку».

При цьому на відео чітко видно, що автобуси, в які «заскакували екстремісти» – жовтий, з кримськими номерами та написом «Львов.Тайган». Це автобуси кримського підприємства «Парк львов «Тайган», розташованого у Білогорську під Сімферополем і директором якого є керівник ялтинського зоопарку «Сказка» Олег Зубков.

Також користувачі соцмереж зауважили, що «бандерівці» в лапках із телесюжета озброєні новітньою російською зброєю – автоматами АК 100-ї серії та гранатометом РГ-94, які наявні на озброєнні лише в армії Росії. Окрім того, на фото і відео можна бачити, що під нерухомими «жертвами» стрілянин у камуфляжі зовсім немає крові.

Події у Сімферополі разом з тим висвітлював і російський телеканал «Дождь». У включенні з Криму журналіст розповідав про те, що з огляду на гільзи після стрілянини, патрони були холостими.

«Хто і в кого стріляв – не зрозуміло, російські військові спершу зайняли бойові позиції біля будівлі, але через 15 хвилин повернулися до входу Ради міністрів, мабуть їм повідомили, що загрози більше немає», – зазначив журналіст.

Люди, за його словами, які поїхали на жовтих автобусах, були у цивільному, але зі стрілковою зброєю, з білими пов»язками на рукавах. Під час прямого включення з Сімферополя після «стрілянини» стало відомо, що Путін звернувся до Ради Федерації з проханням використати військовий контингент на території Криму. 

Про це повідомляє сьогодні, 2 березня, «Українська правда». Натомість «ТСН.ua» інформує в неділю:

«Спікер Верховної Ради Криму Володимир Константинов нічого не знає про загиблих в автономії росіян. Про це він повідомив під час прес-конференції у Сімферополі.

Константинов заявив, що владі півострова відомі імена жертв, проте усі вони - кримчани.

У суботу, 2 березня, голова Ради федерації Росії Валентина Матвієнко заявила, що під час штурму МВС Криму серед жертв були громадяни Росії. І саме це стало однією із підстав прийняття рішення про введення російських військ на територію України. Офіційно інформація про загиблих росіян досі залишається непідтвердженою».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів