Кордон Білорусі з Україною Мінськ закриє

22:37 2 липня 2021 р.

Фото до новини

Нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко наказав білоруським прикордонникам повністю перекрити кордон з Україною.

Про це він заявив під час урочистих зборів, які проходять з нагоди Дня незалежності. Причиною рішення Лукашенко назвав велику кількість зброї, яка нібито постачається з української території. Про це повідомляє Бі-Бі-Сі Україна, пише Dailylviv.  

Щоправда, в українському МЗС розповіли, що Україна поки що не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону.

Раніше Україна, як і низка інших країн, припинила авіасполучення з Білоруссю - це стало відповіддю на перехоплення білоруською владою літака Ryanair і затримання опозиціонера Романа Протасевича.

Проте наземний перетин кордону між Україною та Білоруссю до цього часу жодним додатковим обмеженням не підлягав.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко заперечив, що процес закриття білорусько-українського кордону вже розпочато.

"Українська сторона наразі не отримувала офіційних повідомлень про закриття кордону з боку Білорусі. Від такого кроку постраждав би, насамперед, білоруський народ", - сказав він.

Так само Ніколенко відкинув і закиди Лукашенка щодо постачання зброї.

"Україна категорично відкидає закид Олександра Лукашенка про нібито постачання зброї з України. Ми ніколи не втручалися у внутрішні справи Білорусі. Не збираємося цього робити і в майбутньому. Очікуємо такої ж позиції від Мінська, щоб північний кордон залишався простором безпеки".

Нагадаємо, що всього на українсько-білоруському кордоні функціонує 33 пункти пропуску і пунктів контролю:

20 автомобільних пунктів пропуску: «Сеньківка» («Веселівка»), «Деревини» («Андрієвка»), «Ільмівка» («Глибоцьке»), «Добрянка» («Поддобрянка»), «Вільча» («Олександрівка»), «Майдан Копищанський» («Глушкевичі»), «Переброди» («Ольмани»), «Вичівка» («Трушино»), «Прикладники» («Невель»), «Самари» («Дзівін»), «Тур» («Сушитниця»), «Гута» («Отчино»), «Піща» («Олтуш»), «Пулемець» («Томашівка»), «Дольськ» («Мохро»), «Нові Яриловичі» («Нова Гута»), «Виступовичі» («Нова Рудня»), «Городище» («Верхній Теребежів»), «Доманове» («Мокрани»), «Славутич» («Комарин»);

1 річковий пункт пропуску: «Кам’янка» («Лоєв»);

6 залізничних пунктів пропуску: «Горностаївка» («Терюха»), «Неданчичі» («Іолча»), «Удрицьк» («Горинь»), «Виступовичі» («Словечно»), «Заболоття» («Хотислав»), «Щорс» («Терехівка»);

6 пунктів контролю: «Хоробичі», «Овруч», «Сарни», «Ковель», «Коростень», «Чернігів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів