Координатор «ІС» уточнив, що насправді попереджав про вторгнення 15 липня в Україну з Росії диверсантів

19:30 14 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук запевняє: «Про широкомасштабне вторгнення Росії в Україну не йшлося».

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 14 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Стосовно «російського вторгнення 15липня

Враховуючи заголовки, якими масово оснастили ЗМІ мою заяву на сьогоднішньому брифінгу, хочу повторити цю заяву, так би мовити, в письмовому вигляді.

На кордоні Росії з Україною в Ростовській області нами зафіксовані диверсійно-розвідувальні групи російського спецназу. За нашими даними, командири зорієнтовані на готовність до закидання (інфільтрації) в Україну 15 липня.

Я особливо відзначив, що, власне, такі групи спецназу «працювали» на Донбасі впродовж усього квітня цього року. Формат точно такий же.

Тоді, вслід за закиданням цих груп, ми отримали Слов’янськ та інші «цитаделі тероризму». Зараз Росія, розчарувавшись у своїх найманцях, намагається провернути той самий фокус.

Ні про яке широкомасштабне вторгнення Росії в Україну і початок «повноцінної» війни між двома державами ніхто не говорить. Йде таємна (принаймні, поки що) війна Росії проти України.

Йде вона з березня 2014 року. Хто цього досі не зрозумів – мені шкода.

Дуже прошу журналістів уважно слухати перед тим, як писати. Я розумію прагнення ЗМІ до резонансних повідомлень, але не треба влаштовувати паніку. Ворогові треба протистояти з холодним розумом».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок на брифінгу, що Росія готує введення спецназу з Ростовської області на територію України, й конкретизував: «За минулі вихідні ми отримали вичерпні підтвердження про це і можемо сказати про це впевнено. В Ростовську область прибувають підрозділи групи спецназу, це розвідувально-диверсійні групи штатних бригад спецназу ГРУ російського. За нашими даними, командири підрозділів зорієнтовані на їх введення в Україну 15 числа», у неділю поблизу українського кордону помічено російську військову техніку з маркуванням «миротворчих сил», речник інформцентру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко заявив у понеділок, що РНБО не володіє даними про «миротворче» вторгнення Росії в Україну 15 липня, прес-секретар Путіна спростовує заяви про плани Кремля завдати удари по території України, «Reuters», посилаючись на слова військового офіцера НАТО, повідомляє в понеділок: «Росія знову нарощує свої сили вздовж кордону з Україною і на цей час, за оцінками НАТО, РФ має від 10 до 12 тисяч солдатів у прикордонному регіоні».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів